Vier rally’s met een R5 op het programma van de Namenaar !

Vanaf de Spa Rally, de tweede manche van het Belgian Rally Championship, zal een nieuwe smaakmaker de rangen vervoegen van de R5-piloten, de topklasse in ons kampioenschap. Adrian Fernémont komt immers opnieuw in actie met de Ford Fiesta R5 waarmee hij vorig jaar al sterk presteerde. Bovendien zal hij met deze wagen dit jaar maar liefst vier rally’s afwerken: de Spa Rally, de Rally van Wallonië, de East Belgian Rally en de Condroz Rally.

Met een enorme glimlach kan Adrian Fernémont vandaag zijn programma voor 2017 officieel aankondigen. “Dankzij de steun van onze trouwe partners en TeamFloral, kunnen we in Spa, Jambes, St-Vith en Hoei aantreden met de Ford Fiesta R5 Evo die eigendom is van Bernd Casier,” bevestigt de piloot uit Namen. “In Spa zal ik het parcours nog moeten ontdekken met een R5, maar dat zal niet het geval zijn in de tweede rally op mijn programma. In de Rally van Wallonië zal ik met andere ambities aan de start komen, want die wedstrijd zal ik voor de tweede keer rijden met een R5. De ervaring die ik vorig jaar opgedaan heb met deze Fiesta R5 zal me goed van pas komen.”

RT2
RallyTime animated

Een duurzame samenwerking

Al vijf seizoenen rijdt Adrian Fernémont bij Ford en TeamFloral. Jean-Marc Valckenaere, de verantwoordelijke van het team uit Roeselare, is heel enthousiast over die mooie programma: “Het is een mooi verhaal, want Adrian is een piloot die zijn sporen verdiende in de Ford Fiesta Sport Trophy. Hij was ook de piloot die de eer had om de nieuwe Ford Fiesta R2T EcoBoost, ontwikkeld door M-Sport, zijn vuurdoop te geven op asfalt. Dat was in Ieper in 2015. Adrian is een puur product van onze filière. Dat hij nu vier rally’s van het BRC zal rijden met een Ford Fiesta R5, nadat hij vorig jaar al van die categorie proefde, is een mooie bekroning. En zeker een hoopgevende boodschap voor alle jongeren die dit jaar in het BRC zullen rijden in het kader van onze nieuwe Trophy.”

Adrian werd vorig jaar schitterend zesde in de Rally van Wallonië bij zijn debuut met een R5. In het slot van het seizoen bewees Adrian zijn snelheid op het delicate parcours van de Condroz Rally. Logischerwijze ligt hij dit seizoen de lat wat hoger. “Ons eerste doel is natuurlijk beter doen dan vorig jaar,” vervolgt Adrian. “Omdat ik in die wedstrijden al ervaring heb met de Ford Fiesta R5, zal ik in de Rally van Wallonië en de Condroz Rally met meer ambitie starten dan in de Spa Rally of in de East Belgian Rally. Ik denk niet dat het haalbaar is om de top drie van de voorbije Rally van Haspengouw te bedreigen, maar ik denk wel dat ik vooraan in het tweede groepje R5’s kan rijden. Ik hoop toch de chrono’s van de tenoren te benaderen.”

Ook dit jaar zal Adrian Fernémont in dit mooie programma genavigeerd worden door Samuel Maillen. “Een winnend team, dat verander je niet,” lacht de piloot uit Namen. “Afspraak op vrijdag 17 maart in Spa voor de eerste wedstrijd van dit schitterende programma!”

RT2
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X