naamloos-812

Vorig jaar zagen we hem nog tweemaal in de categorie RC2 van het Belgian Rally Championship, waarin de R5-wagens aan de start verschijnen, en nu kondigen Cédric De Cecco en zijn partner Groep Schyns hun campagne 2017 aan, een campagne die nog mooier oogt dan die van afgelopen seizoen. Het programma omvat een deelname aan drie manches van de nationale rallycompetitie, driemaal met een Peugeot 208 T16 R5 van DG Sport Compétition…

“Er zijn heel wat gesprekken geweest tijdens de wintermaanden en ik ben gelukkig dat ik drie wedstrijden zal kunnen betwisten”, legt Cédric uit. “Uiteraard zijn dat Spa en de Condroz, en de derde wordt ofwel de Rallye de Wallonie in de lente ofwel de East Belgian Rally tijdens het tweede deel van het seizoen. Het zijn dus evenementen die uitermate interessant zijn voor de Groep Schyns, die ook vorig seizoen al mijn partner was. Ik ben bijzonder fier en gelukkig dat de Groep Schyns en Peugeot België Luxemburg hard hebben samengewerkt om dit programma te laten slagen. Zonder hun dynamisme en hun passie, was dat niet mogelijk geweest…”

“We kennen Cédric De Cecco via DG Sport en de periode dat hij met een Peugeot 208 R2 reed”, legt Gaëtan Schyns, verantwoordelijke van de Groep Schyns uit. “Eigenlijk waren we niet erg geïnteresseerd in competitie. De samenwerking met Cédric was echter meteen goed en de verstandhouding was zoals het hoorde. Hij vroeg vervolgens om mee de stap naar de 208 T16 R5 te zetten en wij stemden toe. Cédric is iemand die goed weet wat een partner van hem verwacht. Er zijn niet enkel de wedstrijden zelf, maar ook de periodes voor en na! Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Groep Schyns is er heel wat visibiliteit geweest, met onder meer presentaties in Herve en Hoei, communicatie enz. Cédric is een product van Peugeot, een man ook van de streek en ik ben zeker dat het seizoen 2017 synoniem zal zijn voor een mooi avontuur.”

KAMV
RT1

Vanaf de Spa Rally, die in de agenda op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart staat, doet Cédric De Cecco het met Jérôme Humblet naast hem. Het vertrouwen is er en de ervaring van vorig seizoen in diezelfde proef maakt dat de motivatie eens zo groot zal zijn. “De concurrentie is stevig, dat weten we, maar na de top 5 van vorig jaar, willen we zeker even goed doen”, vertelt Cédric. “We willen dus weer vooraan meespelen, misschien wel met het oog op een podiumplaats, waarom niet? Het feit dat we met dezelfde wagen in dezelfde wedstrijd aan de slag gaan, draagt bij tot het vertrouwen.”

In Spa en tijdens de wedstrijden in Namen of Saint-Vith, zal de Peugeot 208 T16 R5 van De Cecco-Humblet de mooie kleuren dragen die we vorig jaar al tijdens de de Rallye du Condroz-Huy zagen… “Dat was de look van de 50ste verjaardag van de Groep Schyns”, gaat Cédric De Cecco verder. “Die verjaardag loopt nog heel het seizoen en in Hoei heeft onze belangrijke partner al eens kunnen zien wat het effect van zo’n samenwerking tijdens een enorm populair evenement is. We gaan dus in dezelfde kleuren verder werken, maar voor de Rallye du Condroz gaan we een andere, nog meer feestelijke decoratie gebruiken, uiteraard in overleg met de partners.”

De Peugeot 208 T16 R5 van Cédric De Cecco wordt gerund via een samenwerking met twee bekende structuren: de wagen is eigendom van Pevatec Compétition, maar zal ingezet worden door DG Sport Compétition. “Sinds 2013, krijg ik steun van DG Sport”, zet Cédric het verhaal verder. “Alain Georges en Christian Jupsin hebben vorig jaar al stevig meegewerkt en zullen ook dit seizoen weer het project met de Peugeot 208 T16 steunen. Met dank ook voor hun inzet.”

“Naast de Groep Schyns en Peugeot, zou ik ook alle andere partners van dit project willen bedanken, met name Roof Isolation, René Claeys, AMV Engineering, Artec Piscines, NPR Technic, Nutri-Shop, Industrie-Maintenance, ECM, Defraine Manutention, TSN, Counson Can-Am (Spa Rally) en Infi-Nath.”

Op nu naar Spa, de bekende waterbronnen en de wedstrijd die een vaste waarde is in de Belgische rallywereld.

RallyTime animated
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X