Een comeback maken met de Renault 5 GT Turbo. Dat waren de plannen van David Conard. Plannen die doorkruist werden door de Clio 2 Rally Challenge. Het concept van deze nieuwe challenge kon David wel bekoren. De comeback komt er… maar dan wel met een Renault Clio 2.

“Na een drietal jaren besloten we om nog eens te proeven van de rallysport,” laat David Conard weten. “Het was de bedoeling om opnieuw deel te nemen met onze vertrouwde Renault 5 GT Turbo. Maar door de mooie opzet van een Clio 2 Rally Challenge, op provinciaal niveau, besloten we om er alles aan te doen om hieraan deel te nemen. De Renault 5 GT Turbo werd te koop gezet met de bedoeling om een Renault Clio 2 RS Gr. A aan te kopen.”

“Aangezien dat de Renault 5 GT Turbo niet verkocht geraakt, hebben we de aankoop moeten uitstellen. We gaan een Clio 2 huren om deel te nemen aan de Challenge. Wie in de rallysport aan een Renault Clio denkt, komt automatisch terecht bij Spelmans Préparation, de Gingelomse Renault tuner. Deze laatste is momenteel druk bezig aan de opbouw van zijn Clio Gr. N, die wij voor de challenge zullen huren. Het gaat hier om een Zwitserse Time Attack auto waarvan de carrosserie en de rolkooi zal gebruikt worden. De rest zal aangepast worden voor de rallysport.”

Stannic_animatie
RT1

“Het budget voor onze eerste wedstrijd is ondertussen zo goed als rond dankzij een nieuwe sponsor (http://heco-vloerwerken.be/). Deze sponsor geeft ons ook de kans om een goed doel te steunen. Zo zullen we, voor elke wedstrijdkilometer die we afleggen in de Challenge, 1 euro geven aan het kinderkankerfonds. En dit gaan we doen voor elke sponsor. Dus indien er nog bedrijven zijn die dit zien zitten, mogen jullie ons gerust contacteren, zodat wij op het einde van het jaar een mooie bijdrage kunnen leveren aan dit goed doel!” aldus David Conard.

RT1
63ste OVV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X