Een comeback maken met de Renault 5 GT Turbo. Dat waren de plannen van David Conard. Plannen die doorkruist werden door de Clio 2 Rally Challenge. Het concept van deze nieuwe challenge kon David wel bekoren. De comeback komt er… maar dan wel met een Renault Clio 2.

“Na een drietal jaren besloten we om nog eens te proeven van de rallysport,” laat David Conard weten. “Het was de bedoeling om opnieuw deel te nemen met onze vertrouwde Renault 5 GT Turbo. Maar door de mooie opzet van een Clio 2 Rally Challenge, op provinciaal niveau, besloten we om er alles aan te doen om hieraan deel te nemen. De Renault 5 GT Turbo werd te koop gezet met de bedoeling om een Renault Clio 2 RS Gr. A aan te kopen.”

“Aangezien dat de Renault 5 GT Turbo niet verkocht geraakt, hebben we de aankoop moeten uitstellen. We gaan een Clio 2 huren om deel te nemen aan de Challenge. Wie in de rallysport aan een Renault Clio denkt, komt automatisch terecht bij Spelmans Préparation, de Gingelomse Renault tuner. Deze laatste is momenteel druk bezig aan de opbouw van zijn Clio Gr. N, die wij voor de challenge zullen huren. Het gaat hier om een Zwitserse Time Attack auto waarvan de carrosserie en de rolkooi zal gebruikt worden. De rest zal aangepast worden voor de rallysport.”

RallyTime animated
BRC

“Het budget voor onze eerste wedstrijd is ondertussen zo goed als rond dankzij een nieuwe sponsor (http://heco-vloerwerken.be/). Deze sponsor geeft ons ook de kans om een goed doel te steunen. Zo zullen we, voor elke wedstrijdkilometer die we afleggen in de Challenge, 1 euro geven aan het kinderkankerfonds. En dit gaan we doen voor elke sponsor. Dus indien er nog bedrijven zijn die dit zien zitten, mogen jullie ons gerust contacteren, zodat wij op het einde van het jaar een mooie bijdrage kunnen leveren aan dit goed doel!” aldus David Conard.

RallyTime animated
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X