Een comeback maken met de Renault 5 GT Turbo. Dat waren de plannen van David Conard. Plannen die doorkruist werden door de Clio 2 Rally Challenge. Het concept van deze nieuwe challenge kon David wel bekoren. De comeback komt er… maar dan wel met een Renault Clio 2.

“Na een drietal jaren besloten we om nog eens te proeven van de rallysport,” laat David Conard weten. “Het was de bedoeling om opnieuw deel te nemen met onze vertrouwde Renault 5 GT Turbo. Maar door de mooie opzet van een Clio 2 Rally Challenge, op provinciaal niveau, besloten we om er alles aan te doen om hieraan deel te nemen. De Renault 5 GT Turbo werd te koop gezet met de bedoeling om een Renault Clio 2 RS Gr. A aan te kopen.”

“Aangezien dat de Renault 5 GT Turbo niet verkocht geraakt, hebben we de aankoop moeten uitstellen. We gaan een Clio 2 huren om deel te nemen aan de Challenge. Wie in de rallysport aan een Renault Clio denkt, komt automatisch terecht bij Spelmans Préparation, de Gingelomse Renault tuner. Deze laatste is momenteel druk bezig aan de opbouw van zijn Clio Gr. N, die wij voor de challenge zullen huren. Het gaat hier om een Zwitserse Time Attack auto waarvan de carrosserie en de rolkooi zal gebruikt worden. De rest zal aangepast worden voor de rallysport.”

VAS
RT2

“Het budget voor onze eerste wedstrijd is ondertussen zo goed als rond dankzij een nieuwe sponsor (http://heco-vloerwerken.be/). Deze sponsor geeft ons ook de kans om een goed doel te steunen. Zo zullen we, voor elke wedstrijdkilometer die we afleggen in de Challenge, 1 euro geven aan het kinderkankerfonds. En dit gaan we doen voor elke sponsor. Dus indien er nog bedrijven zijn die dit zien zitten, mogen jullie ons gerust contacteren, zodat wij op het einde van het jaar een mooie bijdrage kunnen leveren aan dit goed doel!” aldus David Conard.

VAS
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X