Een comeback maken met de Renault 5 GT Turbo. Dat waren de plannen van David Conard. Plannen die doorkruist werden door de Clio 2 Rally Challenge. Het concept van deze nieuwe challenge kon David wel bekoren. De comeback komt er… maar dan wel met een Renault Clio 2.

“Na een drietal jaren besloten we om nog eens te proeven van de rallysport,” laat David Conard weten. “Het was de bedoeling om opnieuw deel te nemen met onze vertrouwde Renault 5 GT Turbo. Maar door de mooie opzet van een Clio 2 Rally Challenge, op provinciaal niveau, besloten we om er alles aan te doen om hieraan deel te nemen. De Renault 5 GT Turbo werd te koop gezet met de bedoeling om een Renault Clio 2 RS Gr. A aan te kopen.”

“Aangezien dat de Renault 5 GT Turbo niet verkocht geraakt, hebben we de aankoop moeten uitstellen. We gaan een Clio 2 huren om deel te nemen aan de Challenge. Wie in de rallysport aan een Renault Clio denkt, komt automatisch terecht bij Spelmans Préparation, de Gingelomse Renault tuner. Deze laatste is momenteel druk bezig aan de opbouw van zijn Clio Gr. N, die wij voor de challenge zullen huren. Het gaat hier om een Zwitserse Time Attack auto waarvan de carrosserie en de rolkooi zal gebruikt worden. De rest zal aangepast worden voor de rallysport.”

BRC
RallyTime animated

“Het budget voor onze eerste wedstrijd is ondertussen zo goed als rond dankzij een nieuwe sponsor (http://heco-vloerwerken.be/). Deze sponsor geeft ons ook de kans om een goed doel te steunen. Zo zullen we, voor elke wedstrijdkilometer die we afleggen in de Challenge, 1 euro geven aan het kinderkankerfonds. En dit gaan we doen voor elke sponsor. Dus indien er nog bedrijven zijn die dit zien zitten, mogen jullie ons gerust contacteren, zodat wij op het einde van het jaar een mooie bijdrage kunnen leveren aan dit goed doel!” aldus David Conard.

BRC
VAS
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X