RV-Haspengouw-Z-258

Met de Rally van Haspengouw te Landen schoot het nieuwe seizoen terug uit zijn startblokken. Na onze titel van vorig jaar in het Criterium zagen we ons verplicht om in het nationale gedeelte aan te treden.

Op vrijdag tijdens de verkenningen vielen er enkele buien waardoor we wisten dat de proeven er op zaterdag wel eens verraderlijk zouden bij kunnen liggen. Het positieve was dat er droog weer werd voorspeld en zo konden we vol goeie moed vertrekken richting de eerste proeven.

BRC
Stannic_animatie

Zoals altijd proberen we meteen in een goed ritme te starten, maar halfweg de eerste proef een beetje te optimistisch met de handrem waardoor we rond gaan en al een 15-tal seconden verliezen. Maar al bij al niet zo erg want bijna op het einde van de tweede KP een verkeerde inschatting van een remzone voor een T-rechts waarbij we het land opvliegen…

Dankzij een heel enthousiaste co en de hulp van enkele toeschouwers geraken we onverhoopt nog terug de baan op en konden we toch de wedstrijd verder zetten. Daarom nog eens een dikke merci aan deze mannen! Met enkele minuten verlies was een mooie eindplaats al verkeken maar opgeven doen we nooit en wie weet konden we nog opschuiven in het klassement.

De rest van de dag verliep vlekkeloos, de wegen droogden stilaan op en de handrem deed nog meer dienst dan anders het geval is.

Vooraf was onze doelstelling om mee te zijn met de top-5 van de voortrekkers en achteraf gezien is dat ook gelukt. Mannen (met snellere wagens) als Verstaen-Rouard-De Mevius volgen is onmogelijk en daarom zijn we tevreden dat we enkel die teams dienen voor te laten.

Onze 25ste plaats is minder dan verwacht maar we kijken vol goeie moed naar de volgende wedstrijd, de TAC Rally te Tielt waar we hopen foutloos te blijven en een mooi resultaat neer te zetten.

Nog een woordje van dank aan de organisatie en zijn helpers, onze sponsors en Pevatec voor de preparatie en service van alweer een perfecte Clio!

Stannic_animatie
RallyTime animated
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X