RV-Haspengouw-Z-258

Met de Rally van Haspengouw te Landen schoot het nieuwe seizoen terug uit zijn startblokken. Na onze titel van vorig jaar in het Criterium zagen we ons verplicht om in het nationale gedeelte aan te treden.

Op vrijdag tijdens de verkenningen vielen er enkele buien waardoor we wisten dat de proeven er op zaterdag wel eens verraderlijk zouden bij kunnen liggen. Het positieve was dat er droog weer werd voorspeld en zo konden we vol goeie moed vertrekken richting de eerste proeven.

Zoals altijd proberen we meteen in een goed ritme te starten, maar halfweg de eerste proef een beetje te optimistisch met de handrem waardoor we rond gaan en al een 15-tal seconden verliezen. Maar al bij al niet zo erg want bijna op het einde van de tweede KP een verkeerde inschatting van een remzone voor een T-rechts waarbij we het land opvliegen…

BRC
KAMV

Dankzij een heel enthousiaste co en de hulp van enkele toeschouwers geraken we onverhoopt nog terug de baan op en konden we toch de wedstrijd verder zetten. Daarom nog eens een dikke merci aan deze mannen! Met enkele minuten verlies was een mooie eindplaats al verkeken maar opgeven doen we nooit en wie weet konden we nog opschuiven in het klassement.

De rest van de dag verliep vlekkeloos, de wegen droogden stilaan op en de handrem deed nog meer dienst dan anders het geval is.

Vooraf was onze doelstelling om mee te zijn met de top-5 van de voortrekkers en achteraf gezien is dat ook gelukt. Mannen (met snellere wagens) als Verstaen-Rouard-De Mevius volgen is onmogelijk en daarom zijn we tevreden dat we enkel die teams dienen voor te laten.

Onze 25ste plaats is minder dan verwacht maar we kijken vol goeie moed naar de volgende wedstrijd, de TAC Rally te Tielt waar we hopen foutloos te blijven en een mooi resultaat neer te zetten.

Nog een woordje van dank aan de organisatie en zijn helpers, onze sponsors en Pevatec voor de preparatie en service van alweer een perfecte Clio!

BRC
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X