RV-Haspengouw-Z-258

Met de Rally van Haspengouw te Landen schoot het nieuwe seizoen terug uit zijn startblokken. Na onze titel van vorig jaar in het Criterium zagen we ons verplicht om in het nationale gedeelte aan te treden.

Op vrijdag tijdens de verkenningen vielen er enkele buien waardoor we wisten dat de proeven er op zaterdag wel eens verraderlijk zouden bij kunnen liggen. Het positieve was dat er droog weer werd voorspeld en zo konden we vol goeie moed vertrekken richting de eerste proeven.

Zoals altijd proberen we meteen in een goed ritme te starten, maar halfweg de eerste proef een beetje te optimistisch met de handrem waardoor we rond gaan en al een 15-tal seconden verliezen. Maar al bij al niet zo erg want bijna op het einde van de tweede KP een verkeerde inschatting van een remzone voor een T-rechts waarbij we het land opvliegen…

RT1
KAMV

Dankzij een heel enthousiaste co en de hulp van enkele toeschouwers geraken we onverhoopt nog terug de baan op en konden we toch de wedstrijd verder zetten. Daarom nog eens een dikke merci aan deze mannen! Met enkele minuten verlies was een mooie eindplaats al verkeken maar opgeven doen we nooit en wie weet konden we nog opschuiven in het klassement.

De rest van de dag verliep vlekkeloos, de wegen droogden stilaan op en de handrem deed nog meer dienst dan anders het geval is.

Vooraf was onze doelstelling om mee te zijn met de top-5 van de voortrekkers en achteraf gezien is dat ook gelukt. Mannen (met snellere wagens) als Verstaen-Rouard-De Mevius volgen is onmogelijk en daarom zijn we tevreden dat we enkel die teams dienen voor te laten.

Onze 25ste plaats is minder dan verwacht maar we kijken vol goeie moed naar de volgende wedstrijd, de TAC Rally te Tielt waar we hopen foutloos te blijven en een mooi resultaat neer te zetten.

Nog een woordje van dank aan de organisatie en zijn helpers, onze sponsors en Pevatec voor de preparatie en service van alweer een perfecte Clio!

VAS
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X