De eerste manche van het BRC heeft alle verwachtingen ingelost. Een ijzersterk deelnemersveld, talrijke toeschouwers en een pittig parcours zorgden voor het nodige spektakel. Een blik op de chrono’s van de drie podiumplaatsen volstaat om te zien hoe spannend deze wedstrijd was. Tussen winnaar Kris Princen en derde plaats Kevin Abbring zitten… amper 13 seconden.

“Het was een heel amusante wedstrijd”, bevestigt het Nederlandse rallytalent bij de aankomst van zijn eerste wedstrijd van het seizoen met Pieter Tsjoen aan zijn zijde. “Natuurlijk had ik mijn Belgische seizoen nog liever begonnen met een overwinning, maar eerlijk waar: we mogen tevreden zijn met ons resultaat. Bovendien zijn er heel wat aspecten aan deze podiumplaats die me doen denken dat er nog veel meer in zit. Ik was heel blij om te zien dat onze Peugeot 208 T16 gelijke tred houdt met onze rivalen als ik er alles uit haal wat er in zit. Mijn gevoel aan het stuur is perfect, en ik heb echt veel plezier beleefd vandaag. Met vier beste tijden op 12 proeven hebben we ook echte resultaten neergezet.”

“En natuurlijk blijft het jammer dat we in de eerste lus vanochtend een al te voorzichtige bandenkeuze maakten, maar eerlijk: volgens mij had het weinig uitgemaakt in het eindresultaat mochten we dat anders hebben aangepakt”, geeft Kevin nog mee. Bovendien was hij, met al zijn ervaring in internationale rallyteams, ook onder de indruk van zijn nieuwe Belgische team. “Dit weekend was echt een aangename ontdekking voor mij. Ik was onder de indruk van de professionele aanpak van DG Sport, en we gaan dit seizoen nog heel mooie dingen laten zien in onze samenwerking.”

RT1
KAMV

Die mening deelt Kevin met Wim Doms, PR & Events Manager van Peugeot België-Luxemburg. “Natuurlijk is het een beetje frustrerend om alweer te stranden op een tiental seconden van de winst”, vertelt hij. “Maar op papier is deze rally natuurlijk niet de meest ideale voor onze auto. In de volgende wedstrijden kan onze 208 T16 helemaal tot zijn recht komen, en gaan we nog voor spektakel zorgen. Heel graag afspraak in Spa binnen enkele weken!”

RT1
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X