RV-Haspengouw-Z-29

De Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Belgian Rally Championship 2017, werd onder een frisse winterzon verreden, maar de omstandigheden waren uitermate moeilijk en verraderlijk. Door de aanhoudende regen in de week voor de wedstrijd, lag het parcours er bijzonder modderig en glad bij. Niet de ideale omstandigheden om te debuteren met een topauto. Nochtans was dat de uitdaging voor Polle Geusens met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties. De jonge Limburger begon overtuigend, maar een klein foutje had ongelukkige gevolgen, waardoor Polle Geusens en Filip Cuvelier veel te vroeg de strijd moesten staken.

Polle Geusens kwam met vertrouwen aan de start van de Rally van Haspengouw. Vooral de testsessie in Kruishoutem had het vertrouwen van de jonge piloot uit Lommel een boost gegeven.

“We hebben in heel wisselvallige omstandigheden getest in Kruishoutem en de wagen gaf me meteen veel vertrouwen,” vertelde Polle Geusens vrijdag op de persconferentie voor de start. “Tijdens die test heb ik verschillende afstellingen getest en zo kwamen we tot een prima basisafstelling die me vertrouwen geeft. De wagen is afgesteld met het oog op veel tractie en feedback aan de piloot. We gaan het tempo stelselmatig opdrijven. Ik ga me in de eerste ronde zeker niet gek laten maken door de tijden van piloten met veel meer ervaring in een R5.”

KAMV
RallyTime animated

Polle opende de wedstrijd met een schitterende 4de tijd, voor de R5-collega’s Bert Cornelis, Melissa Debackere en Benoît Allart. Zonder aan te vallen sloot Polle meteen aan bij de tenoren die zouden strijden voor het podium. Maar, helaas ging het op de volgende proef, in Gingelom, meteen fout.

“Ik remde overal te vroeg en ik probeerde eens wat later te remmen, maar voor een linkse ging ik een paar meter te laat in de remmen. Er lag enorm veel modder op de baan en we schoven even tegen de talud. Niet aan hoge snelheid, maar misschien aan 10 km/h. Helaas werd de radiator beschadigd door een ijzeren pin die in die berm stak. De radiator was stuk,” vertelt Polle. “Op de proef verloren we maar 22″, maar we moesten nog twee proeven rijden voor de volgende service. We goten water bij en ik reed zonder ALS om de motor te sparen, maar toch liep de motor warm. We hoopten dat de motor niet teveel geleden had om de wedstrijd verder te zetten, maar het mocht niet zijn…”

Inderdaad, Polle en Filip Cuvelier begonnen nog aan de tweede ronde, maar in Walshoutem bleek de motor toch nog problemen te ondervinden van die verhitting in de openingsronde. De opgave was onvermijdelijk…

“Dit is een bijzonder hard verdict, want het was een miniem foutje in een bocht die bijna iedereen verraste,” vertelt Filip Cuvelier.” Polle was schitterend aan de wedstrijd begonnen. We hadden beter verdiend.”

RallyTime animated
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X