Nu zaterdag komen Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux aan de start van de Rally van Haspengouw, de eerste manche van het Belgisch kampioenschap rally 2017. Met hun Mitsubishi Lancer EVOX, ingeschreven in de klasse RC2/N4, nemen ze het op tegen de rest van de Belgische top.

“Ik kijk er enorm naar uit om te starten in mijn thuiswedstrijd,” steekt Jonas van wal. “Het is altijd leuk om te rijden voor eigen publiek en het zien van zoveel vrienden en kennissen langs de proeven geeft een warm gevoel.”

Tijdens de winterstop was het nochtans druk achter de schermen.

RT2
KAMV

“Eind vorig jaar lieten we onze fonkelnieuwe Mitsubishi debuteren in de Rally van Zuid-Limburg. We werden toen derde algemeen in een wedstrijd die we als test zagen. Afgelopen maanden is er nog hard gewerkt om hem nog sneller te maken. Zo werd de mapping nog verfijnd en werden veel dingen geperfectioneerd. Een tijdje terug konden we die aanpassingen dan ook testen in de buurt van Beaumont en het verschil was duidelijk merkbaar. Ik bedank dan ook iedereen die hieraan geholpen heeft want als een klein privé-team zoals wij is dit toch niet zo evident,” aldus Jonas.

Als we polsen naar een prognose voor dit weekend is Jonas eerder voorzichtig. “Een uitspraak ga ik niet doen maar ik hoop toch stiekem dicht te kunnen aansluiten met de R5’s. Als ik eerlijk ben hoop ik op moeilijke weersomstandigheden met veel modder op de weg. Zoals het er nu naar uitziet zal het zeker het geval zijn. Rijden in regen en modder ligt mij wel,” lacht Jonas.

Jonas en Kenneth zullen we zien met het startnummer 4 op de deuren.

KAMV
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X