Nu zaterdag komen Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux aan de start van de Rally van Haspengouw, de eerste manche van het Belgisch kampioenschap rally 2017. Met hun Mitsubishi Lancer EVOX, ingeschreven in de klasse RC2/N4, nemen ze het op tegen de rest van de Belgische top.

“Ik kijk er enorm naar uit om te starten in mijn thuiswedstrijd,” steekt Jonas van wal. “Het is altijd leuk om te rijden voor eigen publiek en het zien van zoveel vrienden en kennissen langs de proeven geeft een warm gevoel.”

Tijdens de winterstop was het nochtans druk achter de schermen.

BRC
KAMV

“Eind vorig jaar lieten we onze fonkelnieuwe Mitsubishi debuteren in de Rally van Zuid-Limburg. We werden toen derde algemeen in een wedstrijd die we als test zagen. Afgelopen maanden is er nog hard gewerkt om hem nog sneller te maken. Zo werd de mapping nog verfijnd en werden veel dingen geperfectioneerd. Een tijdje terug konden we die aanpassingen dan ook testen in de buurt van Beaumont en het verschil was duidelijk merkbaar. Ik bedank dan ook iedereen die hieraan geholpen heeft want als een klein privé-team zoals wij is dit toch niet zo evident,” aldus Jonas.

Als we polsen naar een prognose voor dit weekend is Jonas eerder voorzichtig. “Een uitspraak ga ik niet doen maar ik hoop toch stiekem dicht te kunnen aansluiten met de R5’s. Als ik eerlijk ben hoop ik op moeilijke weersomstandigheden met veel modder op de weg. Zoals het er nu naar uitziet zal het zeker het geval zijn. Rijden in regen en modder ligt mij wel,” lacht Jonas.

Jonas en Kenneth zullen we zien met het startnummer 4 op de deuren.

RT1
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X