Wout Coopman hier nog aan het werk met de Citroën C2 in de Aarova Rallysprint 2016

In een Citroën C2 zette Wout Coopman vorig seizoen zijn eerste stappen in de rallywereld. Er werd, samen met Joachim Bogaert, aangetreden in enkele rallysprints. Dit jaar zet Wout een volgende stap. Zo staan er dit jaar enkele RACB Criterium wedstrijden van het Belgian Rally Championship op het programma. Net zoals vorig jaar zal Joachim de nota’s verzorgen. Alleen zal dit niet in de Citroën C2 gebeuren.

“De rallymicrobe heb ik een beetje via mijn papa gekregen toen ik nog jong was,” begint Wout zijn verhaal. “Tijdens de TAC rally in Tielt was er een verbinding naar de start langs onze achtertuin. Daar stonden we dan te kijken, naar de wagens die ons voorbij kwamen en hun banden en remmen warm reden. Pas veel later, toen ik ging helpen in de garage bij 3L Racing team, kreeg ik nog meer de smaak te pakken. Enkele jaren daarna heb ik dan beslist om ervoor te gaan. En vorig jaar was het dan zover. Ik maakte men debuut in het rallywereldje. Ik wou eerst men grenzen wat aftasten door een sprintje te rijden om dan in 2017 een debuut te maken in het RACB Criterium. Komende zaterdag is het zover. Mijn eerste volledige rally. Ik ben benieuwd!”

Je maakt de overstap van een Citroën C2 naar een Volkswagen Golf II GTI. Vanwaar deze keuze?

BRC
KAMV

“Ik kreeg van Claude Deruyck, eigenaar van de wagen, het voorstel om van start te gaan met de VW Golf II GTI. Tot op heden heeft enkel Claude met de wagen gereden. De wagen heeft trouwens een mooi palmares. Veel wedstrijden gereden, enkele prijzen gewonnen. Ik ben er van overtuigd dat het een goeie wagen is. In ieder gavel heeft de wagen een zwaardere motor, meer vermogen en loopt hij iets vaster dan de Citroën C2. Deze week zal ik de wagen testen en ontdekken wat hij in zijn mars heeft.”

Een betere wagen… hoe vertaalt dit zich naar je ambities?

“De eerste rally zal sowieso wat zoeken zijn. Aanvoelen hoe de wagen vlot te besturen is. Daarna wil ik in de volgende rally’s betere resultaten neerzetten. Meer en meer ervaring opdoen. Het is de bedoeling om dit jaar deel te nemen aan elke RACB Criterium wedstrijd. Alleen de TAC Rally, met spijt in het hart, kan ik dit jaar niet rijden. Ondanks dat deze rally in mijn achtertuin doorgaat. Maar uitstel is gaan afstel. Wie weet kan ik er in 2018 wel starten. Met dan reeds de ervaring die ik dit jaar op doe. We zien wel wat de tijd brengt.”

De TAC Rally kan je niet rijden. Welke wedstrijd kijk je dan dit jaar het meest naar uit?

“Ik kijk uit naar elke wedstrijd! Meest van allemaal misschien toch wel naar de Rally van Haspengouw. Enerzijds omdat dit men eerste volledige rally zal zijn, en anderzijds omdat we met een totaal andere wagen starten. Naast de rally in Landen kijk ik ook uit naar de Omloop van Vlaanderen te Roeselare, omdat dit de dichtste rally is die ik zal rijden. Ik ken er min of meer de wegen en een krijg er de kans om sponsors uit te nodigen.”

Joachim Bogaert is weer van de partij. Verder nog andere vertrouwde gezichten?

“Joachim zal inderdaad de nota’s verzorgen in de wedstrijden die ik rijd. Daarnaast zal hij ook nog meerijden bij andere piloten in wedstrijden waar ik niet start. Verder zal de service dit jaar opnieuw gedaan worden door 3L Racing & Rallysport Engineering.”

Tot slot wil Wout Coopman graag nog sponsors Algemene schrijnwerken Tim Sergeant & Mulder Natural Foods bedanken. En daarnaast ook Rallysport Engineering.

 

RT2
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X