De regularity wedstrijden zaten vorig jaar duidelijk in de lift. Het werd dan ook een geslaagd seizoen. Een trend die zich dit jaar lijkt door te zetten. De Gitter Regularity, verreden als nevenwedstrijd in de Rally van Haspengouw, kan immers zowel op gebied van kwantiteit als op gebied van kwaliteit een mooi deelnemerslijst voorleggen.

Misschien nog eens kort schetsen wat de regularity discipline inhoudt. Het is de bedoeling om een opgelegd gemiddelde aan te houden. Een gemiddelde dat trouwens binnen 1 proef kan wijzigen. Lijkt eenvoudig maar is het niet. Dat moeten de fans en toeschouwers in gedachten houden als zij de deelnemers zien passeren en vinden dat die, in vergelijking met de rallywagens, misschien “traag” lijken te gaan. Vooral op de Haspengouwse rallywegen zal het zaak zijn van de rechtervoet in bedwang te houden. Te snel rijden levert strafpunten op en kan ten koste gaan van een overwinning. Dat mochten de deelnemers vorig jaar al ondervinden toen de geheime secondencontroles hun tol eisten bij de toppers.

RT1
Stannic_animatie

Zaterdag staan er 32 deelnemers aan de start. De regerende kampioenen Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts zijn van de partij met de VW Golf. Ze mogen zich verwachten aan een strijd met Jurgen en Tim De Bruyne (Toyota Celica TA22), Guy en Kevin Leclere (Escort MKI) en Patrick en Ari Meeus (Ford Sierra). Ook de mooie Triumph TR7 met Patrick Graindor en Luc Champagne zien we dit jaar aan het werk. Zij rijden als nulwagen voor de deelnemers.

Alle actie is te volgen in het rallycentrum, Domein ’t Park op de Hannuitsesteenweg in Landen. De Regularity deelnemers vertrekken voor hun eerste proef omstreeks 9u30, dus na de rallydeelnemers en de deelnemers aan het RACB Criterium, voor een wedstrijd van ongeveer 230 km. Daarbij gebruiken ze de proeven van de rally (Walshoutem, Gingelom, Horpmaal en Heers) en zo leggen de regularity deelnemers deze keer een volledig parcours af op asfalt. Rond 16u55 verwacht men de eerste wagen opnieuw over het finishpodium en zijn we op weg naar een hopelijk boeiend seizoen in 2017.

KAMV
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X