De regularity wedstrijden zaten vorig jaar duidelijk in de lift. Het werd dan ook een geslaagd seizoen. Een trend die zich dit jaar lijkt door te zetten. De Gitter Regularity, verreden als nevenwedstrijd in de Rally van Haspengouw, kan immers zowel op gebied van kwantiteit als op gebied van kwaliteit een mooi deelnemerslijst voorleggen.

Misschien nog eens kort schetsen wat de regularity discipline inhoudt. Het is de bedoeling om een opgelegd gemiddelde aan te houden. Een gemiddelde dat trouwens binnen 1 proef kan wijzigen. Lijkt eenvoudig maar is het niet. Dat moeten de fans en toeschouwers in gedachten houden als zij de deelnemers zien passeren en vinden dat die, in vergelijking met de rallywagens, misschien “traag” lijken te gaan. Vooral op de Haspengouwse rallywegen zal het zaak zijn van de rechtervoet in bedwang te houden. Te snel rijden levert strafpunten op en kan ten koste gaan van een overwinning. Dat mochten de deelnemers vorig jaar al ondervinden toen de geheime secondencontroles hun tol eisten bij de toppers.

Zaterdag staan er 32 deelnemers aan de start. De regerende kampioenen Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts zijn van de partij met de VW Golf. Ze mogen zich verwachten aan een strijd met Jurgen en Tim De Bruyne (Toyota Celica TA22), Guy en Kevin Leclere (Escort MKI) en Patrick en Ari Meeus (Ford Sierra). Ook de mooie Triumph TR7 met Patrick Graindor en Luc Champagne zien we dit jaar aan het werk. Zij rijden als nulwagen voor de deelnemers.

63ste OVV
Stannic

Alle actie is te volgen in het rallycentrum, Domein ’t Park op de Hannuitsesteenweg in Landen. De Regularity deelnemers vertrekken voor hun eerste proef omstreeks 9u30, dus na de rallydeelnemers en de deelnemers aan het RACB Criterium, voor een wedstrijd van ongeveer 230 km. Daarbij gebruiken ze de proeven van de rally (Walshoutem, Gingelom, Horpmaal en Heers) en zo leggen de regularity deelnemers deze keer een volledig parcours af op asfalt. Rond 16u55 verwacht men de eerste wagen opnieuw over het finishpodium en zijn we op weg naar een hopelijk boeiend seizoen in 2017.

VAS
Stannic
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X