hyundai drivers

Een maand, dat is tegelijk lang… en kort. Eén maand, op enkele uren na is dat precies de tijd die ons scheidt van de start van de Herock Spa Rally 2017. Een maand, voor de tenoren van ons rallywereldje is dat voldoende om hun voorbereiding op de tweede wedstrijd van het nationale kampioenschap te voltooien. Het parcours zal volgende dinsdag tijdens een persconferentie bij DG Sport worden onthuld en daarin zitten zoals gebruikelijk de nodige uitdagingen.

Of het nu in BHC, BHRC of VHRS is, heel wat deelnemers hebben niet tot het laatste moment gewacht om hun inschrijvingsformulier in te vullen, waardoor ze gebruik konden maken van het geldende gunsttarief. Een blik op de – uiteraard onvolledige – deelnemerslijst biedt ondertussen al enige verrassingen.

Zo zal Hyundai Motorsport N aanwezig zijn met een New Generation i20 R5, een wagen toevertrouwd aan een heel internationaal team. Sinds vorig jaar begeleidt onze jonge landgenoot Martijn  Wydaeghe de Koreaan Cheone Lim in zijn leerproces in de rallysport. “In 2015 won hij een shootout die werd georganiseerd door Hyundai”, legt Martijn uit. “Zij willen een Koreaan in het WRC brengen. Vorig jaar werkten we samen al enkele wedstrijden met een Opel Adam R2 af en dit seizoen zetten we een belangrijke stap, want kunnen we beschikken over een New Generation Hyundai i20 R5. Die komt rechtstreeks uit de officiële sportafdeling van Alzenau, maar de assistentie is in handen van HMI.”

RallyTime animated
VAS

Het duo Lim-Wydaeghe kan de wagen volgende week voor de eerste keer tijdens een test aan de tand voelen, waarna het richting Saarland-Pfalz gaat, de openingswedstrijd van het Duitse kampioenschap (DRM). Spa is dan de volgende uitdaging op hun programma: “We kozen voor de Spa Rally omdat die op een gevarieerd en selectief parcours wordt afgewerkt”, benadrukt de jonge Belgische corijder. “De wegen in en rond Spa zijn ideaal om vooruitgang te boeken, zowel voor het rijden volgens de nota’s als bij het onder de knie krijgen van de auto. En ik moet toegeven dat ik gek ben op deze chronoritten… Ik ben er trouwens van overtuigd dat dat ook voor mijn rijder heel snel het geval zal zijn!”

KAMV
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X