Foto Lorenz Deschuyttere

Ook in 2017 zal er niet naast het gekende groen van het Renties Racing Team gekeken kunnen worden op de Belgische rallyproeven. In het Belgisch kampioenschap krijgt Polle Geusens zijn kans met de Ford Fiesta R5 geprepareerd door TeamFloral, terwijl Claudie Tanghe de Fiesta zal besturen in de Kenotek Ypres Rally. Laurent Vanneste en Justine Demeestere kiezen voor een gemengd programma met een aantal VAS-wedstrijden gecombineerd met enkele BRC-manches in de Ford Fiesta R2 EcoBoost die Polle Geusens vorig jaar bestuurde.

Een week voor de eerste grote afspraak van het seizoen in de Rally van Haspengouw, werd het team en vooral de nieuwe decoratie van de wagens gepresenteerd in de showroom van Glorious Cars in Kortrijk. Filip Cuvelier, de dynamische navigator die mee aan de wieg stond van het Renties Racing Team, keek vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen: “Met Claudie mikken we op twee topresultaten in de Rallye van Le Touquet en vooral de Kenotek Ypres Rally, terwijl we met Polle Geusens een van de grootste talenten van de Belgische rallysport een kans geven. Ik heb Polle zien rijden in de Condroz Rally en ik was onder de indruk van zijn passages met de Fiesta R2, ook al reed hij als openingswagen.”

Polle Geusens kon al even kort testen met de Ford Fiesta R5 Evo, maar hij blijft voorzichtig voor de openingsmanche van het Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw.: “Ik heb vorig jaar niet gereden in Haspengouw en het is ook niet meteen mijn thuisrally, al wordt dat vaak gedacht. Ik ben van Lommel, toch meer dan een half uur rijden van Landen,” lacht Polle. “Veel parcourskennis heb ik niet in Haspengouw, maar ik denk ook niet dat men mag verwachten dat we daar kunnen concurreren met Kris Princen, de man van de streek. Ik wil de wagen leren kennen. Ik heb al even met de Fiesta R5 gereden en hij voelt goed aan. Het chassis lijkt me bijzonder efficiënt. Deze week gaan we nog een dag testen en dan moeten we klaar zijn voor de start.”

RT1
KAMV

De tweede wagen van het Renties Racing Team is de wagen die Polle vorig jaar bestuurde. De Ford Fiesta R2 EcoBoost zal bestuurd worden door Laurent Vanneste, die bij zijn debuut begeleid zal worden door Justine Demeestere. “Ik ben zelf 7 jaar bezig als copilote, maar meestal heb ik met ervaren piloten gereden, zoals Chris Van Woensel en Polle,” vertelt Justine. “Het coachen van Laurent is een nieuwe uitdaging voor mij. Ik ben er zeker van dat we snel progressie zullen maken.”

Laurent Vanneste heeft in elk geval geen schrik van het vermogen van de Fiesta R5 Evo: “Ik heb al wat ervaring op circuit met snelle wagens, maar de rallysport is natuurlijk nog wat anders. Dit wordt een leerjaar, maar ik zal me zeker amuseren. We combineren een aantal regionale wedstrijden met een paar grotere afspraken, waarna we het seizoen natuurlijk afsluiten hier in Kortrijk. Met de R2 of met iets sneller…”

Renties is klaar voor de start van het BRC 2017. Polle Geusens en Filip Cuvelier zullen dit jaar met #8 hun titelkansen verdedigen.

VAS
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X