Rallyteam Croes² maakte in 2016 zijn debuut in de Rally van Haspengouw. Met Wim Croes achter het stuur van een Opel Corsa werd er deelgenomen aan het RACB criterium. Ben Croes nam de nota’s voor zijn rekening. Een jaar later zullen de broers uit Gingelom opnieuw aan de start staan in Landen. Echter niet langer met de Opel Corsa. In Haspengouw begint Rallyteam Croes² zijn leerproces met een R1 wagen. Wim Croes doet ons zijn verhaal.

Na enkele wedstrijden met de Opel Corsa maken jullie de overstap naar een R1 wagen. Met een bepaalde reden?

“De Opel Corsa bleek redelijk onbetrouwbaar. Het kostte ons telkens veel bloed, zweed en tranen om de wagen startklaar te krijgen. Daarom zijn we na het Critérium Jean-Louis Dumont, in Waremme, stilletjes aan beginnen uitkijken naar een nieuwe wagen. Na wat opzoekwerk en onderhandelingen kwamen we uit bij Kjell Vandenberghe. Hij verkocht zijn Renault Twingo R1, de wagen waarmee Andy Dewallef het jaar voordien Belgisch Junior kampioen werd. Na het aankopen van deze wagen beslisten we om Zuid-Limburg toch nog te rijden met de Opel Corsa, uit respect voor de sponsors. Maar Murphy was ook van de partij, op de eerste proef schoven we frontaal op een boom.”

VAS
KAMV

Jullie starten volgend weekend in Landen. Is de rest van het programma ook al gekend?

“De Rally van Haspengouw is voor ons de opener van een jaar waarin we vooral willen leren. Na Haspengouw zetten we, normaal gezien, ons leerproces verder in de Rallye du Hannut. Verder staan volgende wedstrijden nog op het programma: Sezoensrally in Bocholt, Short Rally van Kasterlee, Critérium Jean-Louis Dumont in Waremme en de Rally van Zuid-Limburg. Afhankelijk van het budget kan er misschien een wedstrijdje meer of minder gereden worden. Volgend jaar, indien het budget het toelaat, zouden we graag deelnemen aan het R1 Kampioenschap, dat men sinds dit jaar inricht.”

Op de inschrijvingslijst staan Ben als piloot ingeschreven. Een vergissing of…

“Neen. Het klopt inderdaad dat Ben als piloot is ingeschreven. In de Rally van Haspengouw draaien we de rollen voor 1x om. Ben zal achter het stuur kruipen als beloning voor alle uren en dagen die hij in onze beide wagens heeft gestoken. Trouwens telkens met een geweldig resultaat tot gevolg.”

Rallyteam Croes² = Ben en Wim Croes. Maar ik veronderstel dat er nog wel meer mensen betrokken zijn.

“Inderdaad. Onze service wordt verzorgd door Raf Dignef, de vroegere partner van Kris Princen toen hij nog met de Renault Clio reed. Daarnaast is onze partner Carrosserie Vandevelde een grote steun in dit verhaal. Net zoals ten tijde van de Opel Corsa, zorgde hij ook nu weer voor een grote bijdrage in het afwerken van de Renault Twingo R1. En uiteraard ook Moons Creation, dat ook nu weer voor een schitterende livery zorgde! Tot slot bedanken wij ook graag de vele mensen die achter de schermen actief zijn en onze sponsors, die in de loop van het seizoen verder bekend zullen maken en bedanken voor hun bijdrage.”

VAS
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X