Iedereen is het er over eens. Een volledig seizoen strijden voor de titel in het Belgian Rally Championship is duur. Voor vele teams zelfs te duur. Negen rally’s is eigenlijk van het goede te veel vinden zelfs de officiële importeurs. In principe is de enige oplossing het aantal wedstrijden beperken. Aangezien dit nogal moeilijk ligt, probeert RACB Sport reeds enkele jaren om de kosten op een andere manier te drukken.

Zo tellen enkel de punten van de beste zeven resultaten van acht gekozen wedstrijden mee in de strijd om de kampioenschapstitel.  Daarnaast werd vorig jaar beslist om de totale lengte van de wedstrijden in te korten. En ook dit jaar heeft RACB Sport samengezeten met de promotor van het BRC om de kosten te drukken.

Zo wordt dit jaar het gebruik van het aantal banden beperkt. Maximaal 16 banden in meerdaagse wedstrijden, 12 banden voor eendagswedstrijden. Deze regel geldt voor alle WR, S2000, RRC, R4, N4 en R5 wagens. Voor wagens met een VR2 homologatie gaan we nog een stap verder. De maxima daar zij n respectievelijk 8 en 12 banden.

BRC
VAS

Om te controleren of de regels worden nageleefd, gaat men een “tyrecard” gebruiken. De barcodes van gemonteerde banden en van de reservewielen moeten vooraf op de kaart genoteerd worden. Eenmaal genoteerd op de kaart worden de banden beschouwd als gebruikt. Een official kan ten alle tijden een controle uitvoeren. Daarom moet de kaart altijd bij de wagen blijven en moet de bemanning de ingevulde kaart altijd voor kunnen voorleggen.

RT1
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X