2017SWEDEN_RM_043Foto Hyundai Motorsport Media

Karlstad. Met een mooie, comfortabele 43 seconden voorsprong begonnen onze Belgen aan de amper twee kilometer lange showproef. Het moest een feest worden maar eindigde in een grote teleurstelling. De Hyundai i20 Coupe WRC tikte iets aan met het linker wiel en knalde hierdoor rechts tegen een muur. Einde verhaal voor Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul.

Het scenario van de tweede dag in de Rally van Zweden verliep perfect. Thierry Neuville controleerde de wedstrijd zonder veel risico’s te nemen. De snelheid erin houden en risico’s vermijden op de stroken met valstrikken. Een tactiek waardoor hij zijn voorsprong, schijnbaar makkelijk, kon vasthouden. De 28 seconden voorsprong werden zelfs 43 seconden, mede dankzij een besttijd op SS14 Vargassen.

Op de showproef sloeg de euforie bij de Belgische fans om in teleurstelling. Bij het nemen van een linkse bocht raakte Thierry Neuville met het linker wiel iets. Volgens sommigen een betonblok verplaatst door Hanninen, de Fin verloor wel wat tijd, die gelijktijdig op het parkoers reed. Even werd er door sommige gehoopt dat dit een ander licht op de situatie zou werpen. Maar niets is minder waar…     fout van de piloot luidt het en weg kans op de eindzege.

RallyTime animated
VAS

Maar laat ons vooral het positieve onthouden. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul domineerden in dit WRC seizoen reeds 4 van de in totaal 5 wedstrijddagen. De Hyundai i20 Coupe WRC staat er en onze Belgen toonden dat ze het juiste ritme te pakken hebben. Nu nog dat tikkeltje geluk dat Ogier reeds aan zijn zijde had en de eerste WRC zege van het seizoen is een feit. Geloof me… Murphy gaat niet het hele seizoen bij Hyundai kamperen.

RT2
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X