2017SWEDEN_RM_043Foto Hyundai Motorsport Media

Karlstad. Met een mooie, comfortabele 43 seconden voorsprong begonnen onze Belgen aan de amper twee kilometer lange showproef. Het moest een feest worden maar eindigde in een grote teleurstelling. De Hyundai i20 Coupe WRC tikte iets aan met het linker wiel en knalde hierdoor rechts tegen een muur. Einde verhaal voor Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul.

Het scenario van de tweede dag in de Rally van Zweden verliep perfect. Thierry Neuville controleerde de wedstrijd zonder veel risico’s te nemen. De snelheid erin houden en risico’s vermijden op de stroken met valstrikken. Een tactiek waardoor hij zijn voorsprong, schijnbaar makkelijk, kon vasthouden. De 28 seconden voorsprong werden zelfs 43 seconden, mede dankzij een besttijd op SS14 Vargassen.

Op de showproef sloeg de euforie bij de Belgische fans om in teleurstelling. Bij het nemen van een linkse bocht raakte Thierry Neuville met het linker wiel iets. Volgens sommigen een betonblok verplaatst door Hanninen, de Fin verloor wel wat tijd, die gelijktijdig op het parkoers reed. Even werd er door sommige gehoopt dat dit een ander licht op de situatie zou werpen. Maar niets is minder waar…     fout van de piloot luidt het en weg kans op de eindzege.

RT1
VAS

Maar laat ons vooral het positieve onthouden. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul domineerden in dit WRC seizoen reeds 4 van de in totaal 5 wedstrijddagen. De Hyundai i20 Coupe WRC staat er en onze Belgen toonden dat ze het juiste ritme te pakken hebben. Nu nog dat tikkeltje geluk dat Ogier reeds aan zijn zijde had en de eerste WRC zege van het seizoen is een feit. Geloof me… Murphy gaat niet het hele seizoen bij Hyundai kamperen.

VAS
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X