Foto Jaanus Ree – Red Bull

Donderdagavond werd de Rally van Zweden op gang getrokken met een zeer korte showproef in Karlstad. Jari-Matti Latvala klopte er nipt onze Belg Thierry Neuville. De tijdsverschillen tussen alle rijders waren uiteraard klein, maar het was niet toevallig dat deze piloten op 1 en 2 stonden.

Op de eerste echte wedstrijddag vochten Neuville en Latvala een spannend duel uit. Een strijd waarin beide rijders afwisselend de leiding namen. Een strijd waarin Neuville op het einde van de dag een mooie voorsprong van 28 seconden kon opbouwen. De rest van het peloton volgt reeds op een 50-tal seconden.

Neuville won de eerste twee proeven van de dag en nam zo de leiding over van Latvala. Daarna was het opnieuw aan Latvala.  Op de langste proef pakte hij 8,5 seconden en nam zo terug de leiding in handen. De Toyota Yaris heeft zijn entree in het WRC duidelijk niet gemist.

KAMV
RallyTime animated

Maar ook de Hyundai i20 Coupe staat er. De eerste drie proeven in de namiddag waren opnieuw voor Neuville. En dit keer was ook de lange proef Svullrya voor onze Belg. Latvalla kreeg er 18 seconden om de oren en werd zo reeds op 24 seconden gezet. De laatste proef van de dag moest Thierry nipt aan Ott Tänak laten, de derde rijder die een etappe op zijn conto kon schrijven. In de algemene stand staat hij derde op 50 seconden. Latvalla verloor nog enkele seconden en staat nu op 28 seconden van leider Thierry Neuville.

“De startpositie speelde deze morgen in het voordeel van Jari-Matti,” wist Thierry te vertellen. “Maar vanmiddag was ik in het voordeel. De ideale lijnen werden proper geveegd door de wagens voor mij. We hebben geprobeerd om er maximaal voordeel uit te halen. De laatste etappe in het donker was lastig. Mijn deur opende steeds en dat was wel een beetje storend.”

Het ziet er wederom goed uit voor Thierry Neuville. Maar de strijd is nog niet gestreden. Zo hadden andere rijders reeds af te rekenen met pech. Of verloren ze veel tijd door een foutje. En sinds de Monte Carlo weten we allemaal dat pech in een klein hoekje kan zitten. Of moeten we zeggen klein boordsteentje.

RT2
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X