Op zondag 30 april maandag 1 mei organiseert de nationale Renstal R.T. Titanic de dertiende editie van de Titanic Sprint. Een discipline in de autosport die reeds meer dan 20 jaar geleden verdwenen is in Vlaanderen.

Ooit was de Sprint, niet te verwarren met een Rallysprint, een gekende autosportdiscipline in gans Vlaanderen. Halfweg de jaren negentig was de Titanic Sprint één van de laatst overblijvende in z’n genre. Maar zoals met veel Sprints gebeurde, ging ook de Titanic Sprint over naar een Rallysprint.

Dit jaar wil de grootste renstal uit de provincie Antwerpen de Sprint nieuw leven inblazen. Nationale Renstal R.T. Titanic uit Kasterlee organiseert op zondag 30 april  maandag 1 mei namelijk de dertiende editie van de Titanic Sprint. Deze zal doorgaan te Tielen, Kasterlee.

Hierbij het concept van de Sprint. Het is de bedoeling om een korte maar technische klassementsproef, volledig op verharde ondergrond, zo snel mogelijk af te werken. En dit zonder copiloot. Alle types wedstrijdwagens zijn toegelaten, voor zover ze over een keuring VAS/ASAF/RACB beschikken. Eén zelfde wagen kan door meerdere piloten worden ingezet. ‘s Morgens krijgen de piloten de kans om met de wedstrijdwagen het parcours te leren kennen tijdens twee doortochten. ‘s Middags gaat de echte wedstrijd van start met drie gechronometreerde ritten.

KAMV
RT2

Meer info en inschrijven via www.titanic.be

RT1
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X