Op zondag 30 april maandag 1 mei organiseert de nationale Renstal R.T. Titanic de dertiende editie van de Titanic Sprint. Een discipline in de autosport die reeds meer dan 20 jaar geleden verdwenen is in Vlaanderen.

Ooit was de Sprint, niet te verwarren met een Rallysprint, een gekende autosportdiscipline in gans Vlaanderen. Halfweg de jaren negentig was de Titanic Sprint één van de laatst overblijvende in z’n genre. Maar zoals met veel Sprints gebeurde, ging ook de Titanic Sprint over naar een Rallysprint.

Dit jaar wil de grootste renstal uit de provincie Antwerpen de Sprint nieuw leven inblazen. Nationale Renstal R.T. Titanic uit Kasterlee organiseert op zondag 30 april  maandag 1 mei namelijk de dertiende editie van de Titanic Sprint. Deze zal doorgaan te Tielen, Kasterlee.

Hierbij het concept van de Sprint. Het is de bedoeling om een korte maar technische klassementsproef, volledig op verharde ondergrond, zo snel mogelijk af te werken. En dit zonder copiloot. Alle types wedstrijdwagens zijn toegelaten, voor zover ze over een keuring VAS/ASAF/RACB beschikken. Eén zelfde wagen kan door meerdere piloten worden ingezet. ‘s Morgens krijgen de piloten de kans om met de wedstrijdwagen het parcours te leren kennen tijdens twee doortochten. ‘s Middags gaat de echte wedstrijd van start met drie gechronometreerde ritten.

BRC
RT1

Meer info en inschrijven via www.titanic.be

BRC
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X