Op zondag 30 april maandag 1 mei organiseert de nationale Renstal R.T. Titanic de dertiende editie van de Titanic Sprint. Een discipline in de autosport die reeds meer dan 20 jaar geleden verdwenen is in Vlaanderen.

Ooit was de Sprint, niet te verwarren met een Rallysprint, een gekende autosportdiscipline in gans Vlaanderen. Halfweg de jaren negentig was de Titanic Sprint één van de laatst overblijvende in z’n genre. Maar zoals met veel Sprints gebeurde, ging ook de Titanic Sprint over naar een Rallysprint.

Dit jaar wil de grootste renstal uit de provincie Antwerpen de Sprint nieuw leven inblazen. Nationale Renstal R.T. Titanic uit Kasterlee organiseert op zondag 30 april  maandag 1 mei namelijk de dertiende editie van de Titanic Sprint. Deze zal doorgaan te Tielen, Kasterlee.

Hierbij het concept van de Sprint. Het is de bedoeling om een korte maar technische klassementsproef, volledig op verharde ondergrond, zo snel mogelijk af te werken. En dit zonder copiloot. Alle types wedstrijdwagens zijn toegelaten, voor zover ze over een keuring VAS/ASAF/RACB beschikken. Eén zelfde wagen kan door meerdere piloten worden ingezet. ‘s Morgens krijgen de piloten de kans om met de wedstrijdwagen het parcours te leren kennen tijdens twee doortochten. ‘s Middags gaat de echte wedstrijd van start met drie gechronometreerde ritten.

Stannic
VAS

Meer info en inschrijven via www.titanic.be

Stannic_animatie
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X