Op zondag 30 april maandag 1 mei organiseert de nationale Renstal R.T. Titanic de dertiende editie van de Titanic Sprint. Een discipline in de autosport die reeds meer dan 20 jaar geleden verdwenen is in Vlaanderen.

Ooit was de Sprint, niet te verwarren met een Rallysprint, een gekende autosportdiscipline in gans Vlaanderen. Halfweg de jaren negentig was de Titanic Sprint één van de laatst overblijvende in z’n genre. Maar zoals met veel Sprints gebeurde, ging ook de Titanic Sprint over naar een Rallysprint.

Dit jaar wil de grootste renstal uit de provincie Antwerpen de Sprint nieuw leven inblazen. Nationale Renstal R.T. Titanic uit Kasterlee organiseert op zondag 30 april  maandag 1 mei namelijk de dertiende editie van de Titanic Sprint. Deze zal doorgaan te Tielen, Kasterlee.

Hierbij het concept van de Sprint. Het is de bedoeling om een korte maar technische klassementsproef, volledig op verharde ondergrond, zo snel mogelijk af te werken. En dit zonder copiloot. Alle types wedstrijdwagens zijn toegelaten, voor zover ze over een keuring VAS/ASAF/RACB beschikken. Eén zelfde wagen kan door meerdere piloten worden ingezet. ‘s Morgens krijgen de piloten de kans om met de wedstrijdwagen het parcours te leren kennen tijdens twee doortochten. ‘s Middags gaat de echte wedstrijd van start met drie gechronometreerde ritten.

RallyTime animated
KAMV

Meer info en inschrijven via www.titanic.be

RallyTime animated
VAS
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X