Twee overwinningen in drie wedstrijden. Rallyteam Lootens-Minne maakte vorig seizoen een mooie start in het RACB Criterium. Door omstandigheden kwam het team dat jaar echter niet meer aan de start. De BMW M3 kreeg ondertussen een flinke update om van start te gaan in de Rallye de Hannut. Een wedstrijd ter voorbereiding van de TAC Rally waar Wim Lootens en Bert Minne van start gaan in de M-Cup.  

RVH_2016_RV_105

In het RACB Criterium boekte het team vorig jaar de overwinning in de Rally van Haspengouw en de Sezoensrally. Na de Sezoensrally stond de Omloop van Vlaanderen op het programma. In de grote tijdspanne tussen deze twee wedstrijden kreeg het team de kans om een recentere S54 motor te kopen. Deze kans lieten ze niet aan zich voorbij gaan en er werd gestart met het inbouwen van de nieuwe motor.

De Omloop van Vlaanderen kwam te vroeg. De wagen was niet tijdig klaar. Om de wagen nog wat sneller en baanvaster te maken, werd besloten om de Intrax vering van Kurt Braeckevelt te kopen. Zo kan je wel stellen dat de BMW M3 een flinke update heeft gekregen en klaar is voor het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen dat van start zal gaan net over de taalgrens.

BRC
VAS

De Rallye de Hannut zal vooral gereden worden ter voorbereiding van de TAC Rally in Tielt, waar het team zijn debuut zal maken in de M Cup. Er zal dus gestart worden in het nationale gedeelte in plaats van in het RACB Criterium. Graag had het team ook deelgenomen in de Rally van Haspengouw maar omwille van privé redenen kan men er niet starten.

Na de deelname aan de TAC rally wordt er beslist of het team nog enkele wedstrijden in de M Cup zal rijden. Vooral het budget zal hierin een doorslaggevende factor zijn. Zien we Rallyteam Lootens-Minne nog in andere M Cup wedstrijden of wordt het à la carte?  Het antwoord op deze vraag krijgen we wellicht in de loop van april.

RallyTime animated
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X