Twee overwinningen in drie wedstrijden. Rallyteam Lootens-Minne maakte vorig seizoen een mooie start in het RACB Criterium. Door omstandigheden kwam het team dat jaar echter niet meer aan de start. De BMW M3 kreeg ondertussen een flinke update om van start te gaan in de Rallye de Hannut. Een wedstrijd ter voorbereiding van de TAC Rally waar Wim Lootens en Bert Minne van start gaan in de M-Cup.  

RVH_2016_RV_105

In het RACB Criterium boekte het team vorig jaar de overwinning in de Rally van Haspengouw en de Sezoensrally. Na de Sezoensrally stond de Omloop van Vlaanderen op het programma. In de grote tijdspanne tussen deze twee wedstrijden kreeg het team de kans om een recentere S54 motor te kopen. Deze kans lieten ze niet aan zich voorbij gaan en er werd gestart met het inbouwen van de nieuwe motor.

De Omloop van Vlaanderen kwam te vroeg. De wagen was niet tijdig klaar. Om de wagen nog wat sneller en baanvaster te maken, werd besloten om de Intrax vering van Kurt Braeckevelt te kopen. Zo kan je wel stellen dat de BMW M3 een flinke update heeft gekregen en klaar is voor het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen dat van start zal gaan net over de taalgrens.

RT1
KAMV

De Rallye de Hannut zal vooral gereden worden ter voorbereiding van de TAC Rally in Tielt, waar het team zijn debuut zal maken in de M Cup. Er zal dus gestart worden in het nationale gedeelte in plaats van in het RACB Criterium. Graag had het team ook deelgenomen in de Rally van Haspengouw maar omwille van privé redenen kan men er niet starten.

Na de deelname aan de TAC rally wordt er beslist of het team nog enkele wedstrijden in de M Cup zal rijden. Vooral het budget zal hierin een doorslaggevende factor zijn. Zien we Rallyteam Lootens-Minne nog in andere M Cup wedstrijden of wordt het à la carte?  Het antwoord op deze vraag krijgen we wellicht in de loop van april.

KAMV
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X