Twee overwinningen in drie wedstrijden. Rallyteam Lootens-Minne maakte vorig seizoen een mooie start in het RACB Criterium. Door omstandigheden kwam het team dat jaar echter niet meer aan de start. De BMW M3 kreeg ondertussen een flinke update om van start te gaan in de Rallye de Hannut. Een wedstrijd ter voorbereiding van de TAC Rally waar Wim Lootens en Bert Minne van start gaan in de M-Cup.  

RVH_2016_RV_105

In het RACB Criterium boekte het team vorig jaar de overwinning in de Rally van Haspengouw en de Sezoensrally. Na de Sezoensrally stond de Omloop van Vlaanderen op het programma. In de grote tijdspanne tussen deze twee wedstrijden kreeg het team de kans om een recentere S54 motor te kopen. Deze kans lieten ze niet aan zich voorbij gaan en er werd gestart met het inbouwen van de nieuwe motor.

De Omloop van Vlaanderen kwam te vroeg. De wagen was niet tijdig klaar. Om de wagen nog wat sneller en baanvaster te maken, werd besloten om de Intrax vering van Kurt Braeckevelt te kopen. Zo kan je wel stellen dat de BMW M3 een flinke update heeft gekregen en klaar is voor het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen dat van start zal gaan net over de taalgrens.

BRC
VAS

De Rallye de Hannut zal vooral gereden worden ter voorbereiding van de TAC Rally in Tielt, waar het team zijn debuut zal maken in de M Cup. Er zal dus gestart worden in het nationale gedeelte in plaats van in het RACB Criterium. Graag had het team ook deelgenomen in de Rally van Haspengouw maar omwille van privé redenen kan men er niet starten.

Na de deelname aan de TAC rally wordt er beslist of het team nog enkele wedstrijden in de M Cup zal rijden. Vooral het budget zal hierin een doorslaggevende factor zijn. Zien we Rallyteam Lootens-Minne nog in andere M Cup wedstrijden of wordt het à la carte?  Het antwoord op deze vraag krijgen we wellicht in de loop van april.

VAS
RT2
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X