bert-1

In 2017 nemen we voor de tweede keer deel aan de M-Cup in het BRC. De strijd tussen de achterwielaangedreven BMW’s in de M-Cup is uitermate spannend en het spektakelgehalte is TOP! Onze eigen standaard M3 E36 3.0 , een leuke en betrouwbare wagen, bleek doch niet krachtig genoeg om mee te kunnen met de snellere piloten in de cup. Om eens te proeven van een sequentiële versnellingsbak in een modernere en snellere versie van onze beamer, zijn we gaan aankloppen bij Schmid Racing.  Na één wedstrijd met de 130I in de Omloop, wat smaakte dit naar meer. Er volgde een spijtige opgave in de EBR, waar de versnellingsbak brak op de startlijn. Charles Schmid zorgde echter voor een leuke compensatie , we mochten in 1 van onze favoriete wedstrijden, de rally van Mettet, starten met de snellere versie van de 130I, de 132I met een dikke S54 motor!

Groot was onze verbazing als bleek dat we zonder forceren, en met de nodige marge, enkele mooie tijden konden neerzetten. In 2017 schakelen we dankzij onze trouwe en enkele nieuwe sponsors, nog een versnelling hoger! We mikken voorzichtig richting podium in de M-Cup!  Van Charles Schmid krijgen we alle vertrouwen en hij brengt ons aan de start met topmateriaal. We nemen aan de M-Cup 2017 deel met de topwagen uit de stal van Schmid Racing, een 440PK sterke BMW 132I , gekend onder de rallyliefhebbers als ‘The Beast”. Een hele uitdaging om met deze machine de strijd aan te gaan met de gekende toppers in de M-Cup, maar we zijn er klaar voor. Een topwagen aan de start brengen kost aardig wat centjes maar dankzij de gulle steun van onze sponsors en supporters kon dit lukken!  We danken daarbij onze sponsors : Bouwmaterialen Huysmans, Elbo, en brasserie Het Vossenhol!  Ook een dikke merci aan Charles Schmid, om ons deze kans te geven. Verder willen we trouw blijven aan onze gevestigde naam van spektakelteam, want wereldkampioen gaan we niet meer worden, laat dat maar over aan Thierry Neuville…

We zullen met zekerheid starten in de eerste drie wedstrijden meetellend voor de M-Cup, Haspengouw, TAC en  Sezoens. Dan evalueren we de resultaten en hopen we het resterende budget samen te krijgen om in de  GTC, Omloop en EBR te kunnen starten.

KAMV
RT2

Op 25 en 26 Maart organiseren  we samen met onze sponsor,  brasserie Het Vossenhol, nog een eetfestijn. Meer info zal eerstdaags verschijnen.

Omdat Marc, onze supporters en ikzelf zeer begaan zijn met de vzw Help Brandwonden Kids, engageren ze zich ook voor dit non-profit initiatief. Op het einde van het seizoen schenken we als team 1 EUR per gereden competitiekilometer (klassementsproeven) aan “Help Brandwonden Kids” (een vzw die kinderen met brandwonden helpt om opnieuw hun leven op het juiste spoor te krijgen; meer info vind je op: www.helpbrandwondenkids.be

RT2
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X