Red Bull Pool
Foto Red Bull Pool

Het zag er goed uit voor Thierry Neuville. Op de eerste twee proeven van de dag kon hij zelfs zijn voorsprong vergroten tot 1 minuut. Ook in de twee volgende proeven was er geen vuiltje aan de lucht. Thierry Neuville leek op weg naar zijn derde WRC zege, zijn eerste Monte Carlo. Halfweg de laatste proef van de dag liep het echter fout. Bij het uitkomen van een trage linkse bocht, brak de wagen uit. De Hyundai i20 Coupe WRC raakte iets en beschadigde zo de ophanging.

Thierry moest de wagen aan de kant zetten. Samen met Nicolas Gilsoul deed hij er alles aan om verder te kunnen. Herstart in Rally 2 is morgen immers niet toegelaten. Uiteindelijk haalde ze de finish, bijna 33 minuten later dan Elfyn Evans.

En zo komt voor het eerst dit seizoen Sebastien Ogier aan de leiding. Met nog een kleine 54 wedstrijdkilometers op zondag, verdeeld over 4 proeven, heeft hij een comfortable voorsprong op nummer 2. Teamgenoot Ott Tänak volgt reeds op 47 seconden. Jari-Matti Latvala volgt op meer dan anderhalve minuut van Tänak en heeft zelf bijna andere halve minuut voorsprong op Craig Breen.

Het ziet er naar uit dat de teerlingen geworpen zijn. Nummer 1 en 2 voor het M-Sport World Rally Team. Een perfecte start dus voor Malcolm Wilson. Met Jari-Matti Latvala op drie, staat ook de debuterende Toyota Yaris op het podium.

Stannic_animatie
RT2

In WRC2 blijft Andreas Mikkelsen heer en meester. Met de Skoda Fabia R5 heeft hij nu reeds een voorsprong van 3 minuten 20 op Jan Kopecky.

Morgen staan er nog 4 proeven op het programma, waaronder de Power Stage. In deze Power Stage kunnen vanaf dit jaar de eerste 5 piloten bonus punten pakken.

63ste OVV
VAS
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X