Met de Rally van Haspengouw trekt het Belgian Rally Championship zich eind februari weer op gang. Vorig jaar was dit ook meteen de eerste nationale wedstijd voor Kjell Vandenberghe. Het begin van een nieuw avontuur. Een jaar later zegt Kjell het junior Belgian Rally Championship vaarwel om zich in een nieuw avontuur te storten.

We zullen er inderdaad niet meer bij zijn in Landen,” laat Kjell ons weten. “We hebben besloten om het junior kampioenschap niet meer te rijden. Het junior Belgian Rally Championship is vanaf dit seizoen voorbehouden voor R2 wagens en qua budget is dit voor ons niet haalbaar. Het was heel mooi avontuur waarin we heel veel bijgeleerd hebben. De parcours waren mooi, we hebben meegereden in Ieper, nieuwe mensen leren kennen… kortom een heel mooie ervaring.

Geen junior kampioenschap. Wat brengt seizoen 2017 dan voor Kjell Vandenberghe?

RT2
RT1

De keuze van de wagen was vlug gemaakt. Vorig jaar, tijdens de TBR Rallysprint, kreeg ik de kans om eens te proeven van de BMW M3 van mijn vader. Ik was er direct aan verkocht! Daarom ga ik dit jaar ook met een BMW M3 rijden. Een model E30 met een E46 M3 motor. Samen met mijn vriendin Lisa De Deyne gaan we het VAS kampioenschap rijden. We rijden het VAS kampioenschap als een voorbereidingsjaar. Bedoeling is om veel ervaring op te doen en om de BMW M3 op punt te stellen. Het jaar daarna willen we dan van start gaan in de m-cup,” aldus Kjell.

Als alles volgens planning verloopt, zien we Kjell Vandenberghe en Lisa De Deyne met de BMW M3 voor het eerst aan het werk in de Rallysprint van Moorslede. Verder laat Kjell nog weten op zoek te zijn naar sponsors voor dit seizoen. Geïnteresseerden kunnen altijd een PM sturen naar Kjell via Facebook https://www.facebook.com/kjell.vandenberghe.5?fref=ts

RallyTime animated
RT1
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X