Met de Rally van Haspengouw trekt het Belgian Rally Championship zich eind februari weer op gang. Vorig jaar was dit ook meteen de eerste nationale wedstijd voor Kjell Vandenberghe. Het begin van een nieuw avontuur. Een jaar later zegt Kjell het junior Belgian Rally Championship vaarwel om zich in een nieuw avontuur te storten.

We zullen er inderdaad niet meer bij zijn in Landen,” laat Kjell ons weten. “We hebben besloten om het junior kampioenschap niet meer te rijden. Het junior Belgian Rally Championship is vanaf dit seizoen voorbehouden voor R2 wagens en qua budget is dit voor ons niet haalbaar. Het was heel mooi avontuur waarin we heel veel bijgeleerd hebben. De parcours waren mooi, we hebben meegereden in Ieper, nieuwe mensen leren kennen… kortom een heel mooie ervaring.

Geen junior kampioenschap. Wat brengt seizoen 2017 dan voor Kjell Vandenberghe?

KAMV
Stannic_animatie

De keuze van de wagen was vlug gemaakt. Vorig jaar, tijdens de TBR Rallysprint, kreeg ik de kans om eens te proeven van de BMW M3 van mijn vader. Ik was er direct aan verkocht! Daarom ga ik dit jaar ook met een BMW M3 rijden. Een model E30 met een E46 M3 motor. Samen met mijn vriendin Lisa De Deyne gaan we het VAS kampioenschap rijden. We rijden het VAS kampioenschap als een voorbereidingsjaar. Bedoeling is om veel ervaring op te doen en om de BMW M3 op punt te stellen. Het jaar daarna willen we dan van start gaan in de m-cup,” aldus Kjell.

Als alles volgens planning verloopt, zien we Kjell Vandenberghe en Lisa De Deyne met de BMW M3 voor het eerst aan het werk in de Rallysprint van Moorslede. Verder laat Kjell nog weten op zoek te zijn naar sponsors voor dit seizoen. Geïnteresseerden kunnen altijd een PM sturen naar Kjell via Facebook https://www.facebook.com/kjell.vandenberghe.5?fref=ts

KAMV
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X