Deze namiddag liet Emil Bergkvist optekenen dat hij ook in 2017 met de J-Motorsport DS3 R5 rijdt. Samen Joakim Sjöberg zal hij rijden in WRC-2. Daarnaast zullen Emil en Joakim ook actief zijn als officiële testpiloten voor Citroën Racing.

kdm-wrc2016-039

“Het is het tweede jaar dat we voor J-Motorsport rijden. En het is de eerste keer dat we twee seizoenen bij hetzelfde team rijden,” vertelt Emil Bergkvist. “Het voelt goed aan om het seizoen te kunnen starten bij een vertrouwd team. Een team waar je de mecaniciens en de wagen kent. De wagen heeft trouwens ook wat nieuwe ontwikkelingen ondergaan. Ik heb er een goed gevoel bij.”

In 2015 werden Emil Bergkvist en Joakim Sjöberg Europees kampioen bij de juniors. Het jaar daarna werd de overstap naar het World Rally Championship gemaakt. Samen met J-Motorsport, in een DS3 R5, werden er 4 WRC2 wedstrijden afgewerkt.  Met een 7de plaats behaalden ze in de Rally van Zweden hun beste prestatie. Dit jaar staan ze in Monte Carlo opnieuw aan de start van het WRC 2. Samen met J-Motorsport willen ze meedraaien aan de top.

Stannic_animatie
63ste OVV

“We willen in elke wedstrijd de beste Citroën rijders zijn. Daarnaast zullen we meestrijden voor de podiumplaatsen,” klinkt Emil ambitieus. “Maar het belangrijkste is om in elke wedstrijd de finish te halen.”

Als officiële testpiloten voor Citroën Racing zullen Emil en Joakim veel tijd achter het stuur doorbrengen.

“Het voelt geweldig om testpiloot te zijn. Ondanks mijn jonge leeftijd denk ik toch heel wat belangrijke feedback te kunnen geven. Feedback waarmee Citroën de wagen verder kan ontwikkelen,” aldus Emil. “Daarnaast is het natuurlijk ook geweldig om meer tijd in de wagen door te brengen, tussen de rally’s in.”

Ook in 2017 krijgen we het team in België te zien. Benieuwd of ze hun beste prestatie, 3de in de Omloop van Vlaanderen, kunnen verbeteren.

“We rijden voor een Belgisch team met Belgische sponsors. Het voelt dan ook goed om hen te kunnen vertegenwoordigen in België. Je hebt lange wedstrijden in het Belgisch kampioenschap met sterke deelnemersvelden. Zodoende zijn deze wedstrijden ook een goede training voor onze WRC wedstrijden,” besluit Emil.

VAS
RT1
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X