renties2017
Polle Geusens en Claudie Tanghe in de Renties Ford Fiesta R5
Laurent Vanneste in de Ford Fiesta Trophy.

Na enkele knappe optredens in 2016, met twee vijfde plaatsen als uitschieters in de Rally van Wallonië en de Rallye du Touquet, wil het Renties Racing Team een hoofdrol spelen in het Kampioenschap van België 2017. Terwijl Claudie Tanghe de kleuren van het Kortrijkse bedrijf met de Ford Fiesta R5 zal verdedigen in de Kenotek Ypres Rally, krijgt Polle Geusens zijn kans met de Fiesta R5 in minstens 5 manches van het BRC. Met de jonge Limburger gaat het Renties Racing Team op titeljacht, terwijl de 29-jarige Laurent Vanneste zijn eerste stappen zal zetten in de rallywereld met een Ford Fiesta R2 in de Fiesta Trophy. De kleuren van Renties zullen opvallend aanwezig zijn in het BRC 2017.

Claudie Tanghe : “Een beperkt programma, maar wel in Ieper”

Eind 2015 wonnen Claudie Tanghe en Filip Cuvelier de 6 Uren van Kortrijk met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties. Dit seizoen werd een knappe 5de plaats behaald in de Rallye du Touquet, terwijl de Renties Fiesta op de 8ste plaats eindigde in de sterk bezette Kenotek Ypres Rally. Door een technisch probleem eindigde het team op een bescheiden 15de plaats in de Omloop van Vlaanderen.
In 2017 wil Claudie om professionele redenen een beperkt programma afwerken.
“In mijn bedrijf sta ik voor een belangrijk jaar, met enkele zware investeringen en nieuwe uitdagingen. Ik moet me op mijn bedrijf concentreren, zodat ik minder rally’s zal rijden. Ik begin aan het seizoen met de Rallye du Touquet in Frankrijk, waarna we ook in Ieper van de partij zullen zijn. Daarna zal ons programma aangevuld worden in functie van het programma van Polle Geusens in het BRC. Ik heb zin om in de tweede helft van het jaar twee rally’s op onverhard in het Frans kampioenschap op onverhard te rijden,” vertelt Claudie Tanghe, die met zijn ervaring de jonge Limburger bij zal staan. “Ik twijfel niet aan de snelheid van Polle. Wie met een R2 uit de voeten kan, zal zeker snel zijn met de Ford Fiesta R5.”

RT2
RT1

Polle Geusens : “Meestrijden voor het podium”

Het afgelopen seizoen was Polle Geusens veruit de snelste jongere in het Belgisch kampioenschap en in Ieper was de jonge Limburger de enige die met de top van het ERC Junior kon rivaliseren. 2017 kan het jaar van de doorbraak worden voor Polle Geusens, die minstens vijf BRC-wedstrijden zal kunnen afwerken met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties en bijgestaan door Team Floral.

“Dankzij Renties en Filip Cuvelier krijg ik een fantastische kans in het Belgisch kampioenschap met de Ford Fiesta R5,” lacht Polle Geusens. “We waren al een tijdje bezig aan een project om in 2017 met een R5 te rijden. Daarom reed ik in de Condroz Rally trouwens met de openingswagen, zodat we budget konden sparen. Via Team Floral kwamen we in contact met het Renties Racing Team en Filip Cuvelier. M ijn broers hebben het pad geëffend om dit mogelijk te maken.”

De piloot uit Lommel wil in het BRC de kleuren van Renties laten schitteren. “Ik ga eerst de Fiesta R5 leren kennen, maar ik hoop toch snel mee te kunnen strijden voor een top 5 of een podium. Men zegt dat een R5 makkelijker te besturen is dan een R2, maar een auto op de limiet besturen is altijd lastig. Ik denk niet dat we meteen met Kris Princen zullen kunnen rivaliseren, maar ik ga er alles aan doen om deze kans te verzilveren. Ik ben zelfs al hard aan het trainen om een paar kg gewicht te verliezen. We rijden in elk geval de eerste vijf wedstrijden van het BRC, tot en met de Sezoensrally. Het is de bedoeling om het ganse seizoen af te werken, maar dat zal ook afhangen van de resultaten. Een occasioneel optreden met een Fiesta R2 is ook niet uitgesloten…”

Filip Cuvelier : “Een hoofdrol spelen in het BRC”

Naast de mooie resultaten als navigator van Claudie Tanghe, gidste Filip Cuvelier ook Xavier Baugnet naar een prima 5de plaats in de Rally van Wallonië, terwijl hij met Cédric Cherain in de Barum Rally een 9de plaats scoorde in het ERC. Filip kijkt uit naar het gevarieerde programma als copiloot van Polle Geusens en Claudie Tanghe.

“Omdat Claudie Tanghe minder rally’s zal rijden, zochten we een oplossing om de Ford Fiesta R5 meer wedstrijden te laten rijden. Via Jean-Marc Valckenaere van Team Floral, al jarenlang het team dat onze Fiesta prepareert, kwamen we terecht bij Polle Geusens. Samen met zijn familie, zijn vader en zijn broers, kwamen we snel tot een akkoord. Ik geloof dat we met Polle goed kunnen scoren in het Belgisch kampioenschap,” vertelt Filip Cuvelier enthousiast. “Het moet natuurlijk klikken met Polle in de auto, maar daar twijfel ik niet aan, want hij doet me denken aan Xavier Baugnet, met wie het ook twee jaar prima klikte.”

Laurent Vanneste : “Eerst de Fiesta Trophy en daarna… de Fiesta R5.”

Wanneer je voortdurend kijkt op de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties in de showroom van de vestiging in Kortrijk, dan begint het natuurlijk te kriebelen. Laurent Vanneste, de stichter van Renties, maakt zijn debuut als rallypiloot in het kader van de Ford Fiesta Trophy. Daarbij kan Laurent rekenen op de ervaring van zijn charmante copilote Justine Demeestere.

“Ik heb al heel wat circuitdagen afgewerkt met Porsches en andere Supercars, maar het zal mijn eerste ervaring in de rallysport zijn,” vertelt de 29-jarige Laurent Vanneste. “Vanaf de TAC Rally in Tielt zal ik de Ford Fiesta Trophy rijden. Na Tielt volgen de Rally van Wallonië, de Sezoensrally, de Omloop van Vlaanderen en de East Belgian Rally, aangevuld met Staden, Doornik en Kortrijk op het einde van het seizoen met de  Renties Fiesta R5. De beide Fiesta’s, de R2 en de R5, zullen in de kleuren van Renties staan. We zullen opvallend aanwezig zijn in het Belgian Rally Championship 2017!”

Afspraak met het Renties Racing Team in de Rally van Haspengouw, waar Polle Geusens en Filip Cuvelier meteen een hoofdrol willen opeisen.

VAS
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X