ARD Autosport was afgelopen weekend van de partij in de populaire 6 Uren van Kortrijk. Tuner Arne Deburghgraeve nam voor de gelegenheid zelf nog eens het stuur in handen, exact twee jaar nadat hij in Kortrijk zijn rallydebuut maakte. Het was pas zijn derde rally ooit en de eerste met de snellere zescilindermotor in de wagen, maar daar leek zaterdagavond weinig van te merken op de showproef. De BMW liet meteen een 51ste chrono algemeen en een besttijd in klasse H optekenen. Zondagmorgen moesten Arne en copiloot Jeroen D’hulster echter meteen op een nat parcours aan de bak. “Mijn eerste rallykilometers in de regen en ondertussen een nieuwe wagen verder ontdekken, dat was verre van makkelijk,” vertelt Arne. “Het was overal zoeken naar tractie en een spin op de eerste KP was niet echt bevorderlijk voor het vertrouwen. Proef per proef kreeg ik de wagen echter beter onder de knie.”

rv_6uk_2016-572

Het duo moest enkele plaatsen prijsgeven in het klassement, maar vanaf de tweede ronde werd op een opdrogend parcours een mooie remonte ingezet. De BMW was telkens vooraan in klasse H terug te vinden, tussen ervaren namen als Spillebeen, Taillieu en Desmet die op dat moment aan het vechten waren voor de klasse-overwinning. Voor de slotronde waren Arne en Jeroen tot op enkele seconden van een podiumplaats genaderd. “Het parcours kwam er steeds beter bij te liggen. We hadden het goede ritme te pakken en verbeterden onze tijden aanzienlijk in de laatste ronde,” zegt Arne, die zowel op KP ’t Hoge als de lange proef Tombroek een puike 30ste chrono algemeen liet optekenen.

Het venijn bleek echter in de staart van de rally te zitten… “Op de laatste proef, de enige in het donker, wilden we onze podiumplaats niet meer uit handen geven, maar we lieten ons jammer genoeg verrassen in een gladde linkse. We schoven rechtdoor in een gracht… Gelukkig bleef de averij beperkt tot wat lichte carrosserieschade.” Met hulp van de toeschouwers werd de wagen na een tiental minuten terug bevrijd. Een mooie eindnotering zat er niet meer in, maar toch mag de eindbalans van het weekend positief genoemd worden: er werd opnieuw een schat aan ervaring opgedaan, de piloot toonde ondanks beperkte ervaring zijn potentieel en de wagen was niet enkel snel maar ook weer erg betrouwbaar. Sinds het debuut in 2014 stond de BMW in elk van de tien verreden rally’s aan de finish. Omdat het team zal starten met de opbouw van een performantere wagen wordt de BMW nu te koop aangeboden. Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen via thijs.race@gmail.com of (0498) 38 96 52.

63ste OVV
Stannic

63ste OVV
RT2
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X