In 1994 ging de legendarische journalist Paul Fraikin van start met zijn wekelijks rallymagazine Champions op de zender RTBf. Week na week werd de rallysport en de unieke sfeer en teamgeest er rond meer gewaardeerd door het publiek. Steeds meer toeschouwers gingen de rally’s ter plaatse bezoeken. Om de mensen te duiden op hun verantwoordelijkheid bij het kiezen van een plaats langs het parcours én een groepssfeer te creëren, startte Paul de club R(esponsible) R(ally) S(upporter) op. Iedereen die het charter ondertekende, werd meteen lid.

15003425_1761590314091570_7267634163696905902_o

Op het einde van het seizoen was er een grote bijeenkomst waarbij rallypiloten supporters meenamen op een aangepast circuit. Dat zorgde voor onvergetelijke belevenissen, zowel bij gelegenheidscorijders als bij toeschouwers. Alle ‘helden’ waren immers verzameld en stressloos bereikbaar en aanspreekbaar. Dat spectaculair feest droeg de naam Champion’s Day. Het vond plaats in Nijvel, Maasmechelen en ten slotte in Francorchamps en in 2006 telde de ‘RRS-beweging’ maar liefst 27.500 leden. Het programma werd afgevoerd van het scherm wegens bezuinigingen.

KAMV
BRC

In 2016 heeft Paul Fraikin de draad weer opgepikt en brengt hij nu verslag en interviews van alle wereldkampioenschapsrally’s, maar ditmaal via Facebook. Een reden temeer dus om ook het seizoen weer te eindigen met een feest, omgedoopt tot Family Champion’s Day.

Er staan tachtig wagens geprogrammeerd, vele kampioenen van vroeger en nu bevestigden reeds hun aanwezigheid en deelname. Ook Thierry Neuville, ons absolute speerpunt in het wereldkampioenschap rally, en zijn corijder Nicolas Gilsoul zullen erbij zijn. Elke toeschouwer die zich op voorhand, via Facebook, of ter plaatse inschrijft als Responsible Rally Supporter maakt kans op een rit als gelegenheidscopiloot. Dat gebeurt via lottrekking.

Verdere info volgt op de Facebookpagina van Family Champion’s Day.

Het volstaat om de pagina te liken, zo wordt u fan en krijgt u alle nieuwsupdates. En terwijl u toch bezig bent, klik ook even op ‘evenement’ en ‘ik ga’, zo krijgen we al een idee van de publieke opkomst!

RT1
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X