In het 4e jaar 6u van Kortrijk eindelijk aan de finish, en hoe dan nog …

rv_6uk_2016-332

We vertrokken zaterdag met een klein hartje want we hadden al 2 jaar uitgevallen met pech en 1 keer een kleine wegverlating, maar met grote gevolgen. Rustig starten en opbouwen was de boodschap.

Na de eerst KP op zaterdag stonden we op een 18e plaats, nog niet zo slecht als we kijken welke auto’s allemaal voor ons staan. Heel de week voor de rally werd mooi weer voorspeld tot de zaterdagavond, dan kregen we plots regen op zondagmorgen.

BRC
RT2

Op zondagmorgen dan ook terug voorzichtig de weg op, zodat we zeker in de eerste lus geen fouten maakten. Na de eerste ronde keren we terug naar de service op een 13e plaats op 8 seconden van de 12e plaats (en de eerste EVO)

In de 2e lus willen we de tijden toch nog wat verbeteren en zouden we toch nog de 10e plaats willen veroveren, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk. Tijdens de laatste lus hebben we nog 15 seconden goed te maken.

Dit zou moeten gebeuren op de langste KP, Tombroek, want op proeven van 5 km is dat onmogelijk. En ja, we zetten ons eens goed recht en we komen terug tot op 2 seconden met nog 1 proef te gaan. Nu alles op alles, en ja, we eindigen op een 10e plaats algemeen, de eerste niet standaard wagen (niet R5 / WRC)

We kijken terug op een heel mooi jaar, geen een keer uitgevallen met mechanische pech, enkel in de Rally van Staden maakte ik een foutje…

Up to next year.

Nog een dikke merci aan alle sponsors, G en V servicestations, De Duytsche Nv, Callant Verzekeringen, Erogal Zinc Plating, Vandeputte Bart, Tdn Transport, Fn Cleaning, Hoet Trucking en Renting, Woodbox, Geert en Annemie , Demets Transport

en zeker aan gans ons Team, want zonder Team, geen rally , thx Peter, Pieter-Jan, Dimi, Kjell, Caroline, Bjorn, Frans, Slenten, Luc, Ronny, Gregory, Tuur en ook aan mijn vrouwke voor het lezen van de goeie nota’s. En ook aan Heuvel Motorsport voor het leveren van een topwagen.

VAS
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X