In het 4e jaar 6u van Kortrijk eindelijk aan de finish, en hoe dan nog …

rv_6uk_2016-332

We vertrokken zaterdag met een klein hartje want we hadden al 2 jaar uitgevallen met pech en 1 keer een kleine wegverlating, maar met grote gevolgen. Rustig starten en opbouwen was de boodschap.

RallyTime animated
RT1

Na de eerst KP op zaterdag stonden we op een 18e plaats, nog niet zo slecht als we kijken welke auto’s allemaal voor ons staan. Heel de week voor de rally werd mooi weer voorspeld tot de zaterdagavond, dan kregen we plots regen op zondagmorgen.

Op zondagmorgen dan ook terug voorzichtig de weg op, zodat we zeker in de eerste lus geen fouten maakten. Na de eerste ronde keren we terug naar de service op een 13e plaats op 8 seconden van de 12e plaats (en de eerste EVO)

In de 2e lus willen we de tijden toch nog wat verbeteren en zouden we toch nog de 10e plaats willen veroveren, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk. Tijdens de laatste lus hebben we nog 15 seconden goed te maken.

Dit zou moeten gebeuren op de langste KP, Tombroek, want op proeven van 5 km is dat onmogelijk. En ja, we zetten ons eens goed recht en we komen terug tot op 2 seconden met nog 1 proef te gaan. Nu alles op alles, en ja, we eindigen op een 10e plaats algemeen, de eerste niet standaard wagen (niet R5 / WRC)

We kijken terug op een heel mooi jaar, geen een keer uitgevallen met mechanische pech, enkel in de Rally van Staden maakte ik een foutje…

Up to next year.

Nog een dikke merci aan alle sponsors, G en V servicestations, De Duytsche Nv, Callant Verzekeringen, Erogal Zinc Plating, Vandeputte Bart, Tdn Transport, Fn Cleaning, Hoet Trucking en Renting, Woodbox, Geert en Annemie , Demets Transport

en zeker aan gans ons Team, want zonder Team, geen rally , thx Peter, Pieter-Jan, Dimi, Kjell, Caroline, Bjorn, Frans, Slenten, Luc, Ronny, Gregory, Tuur en ook aan mijn vrouwke voor het lezen van de goeie nota’s. En ook aan Heuvel Motorsport voor het leveren van een topwagen.

RT1
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X