In het 4e jaar 6u van Kortrijk eindelijk aan de finish, en hoe dan nog …

rv_6uk_2016-332

We vertrokken zaterdag met een klein hartje want we hadden al 2 jaar uitgevallen met pech en 1 keer een kleine wegverlating, maar met grote gevolgen. Rustig starten en opbouwen was de boodschap.

Na de eerst KP op zaterdag stonden we op een 18e plaats, nog niet zo slecht als we kijken welke auto’s allemaal voor ons staan. Heel de week voor de rally werd mooi weer voorspeld tot de zaterdagavond, dan kregen we plots regen op zondagmorgen.

RT2
VAS

Op zondagmorgen dan ook terug voorzichtig de weg op, zodat we zeker in de eerste lus geen fouten maakten. Na de eerste ronde keren we terug naar de service op een 13e plaats op 8 seconden van de 12e plaats (en de eerste EVO)

In de 2e lus willen we de tijden toch nog wat verbeteren en zouden we toch nog de 10e plaats willen veroveren, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk. Tijdens de laatste lus hebben we nog 15 seconden goed te maken.

Dit zou moeten gebeuren op de langste KP, Tombroek, want op proeven van 5 km is dat onmogelijk. En ja, we zetten ons eens goed recht en we komen terug tot op 2 seconden met nog 1 proef te gaan. Nu alles op alles, en ja, we eindigen op een 10e plaats algemeen, de eerste niet standaard wagen (niet R5 / WRC)

We kijken terug op een heel mooi jaar, geen een keer uitgevallen met mechanische pech, enkel in de Rally van Staden maakte ik een foutje…

Up to next year.

Nog een dikke merci aan alle sponsors, G en V servicestations, De Duytsche Nv, Callant Verzekeringen, Erogal Zinc Plating, Vandeputte Bart, Tdn Transport, Fn Cleaning, Hoet Trucking en Renting, Woodbox, Geert en Annemie , Demets Transport

en zeker aan gans ons Team, want zonder Team, geen rally , thx Peter, Pieter-Jan, Dimi, Kjell, Caroline, Bjorn, Frans, Slenten, Luc, Ronny, Gregory, Tuur en ook aan mijn vrouwke voor het lezen van de goeie nota’s. En ook aan Heuvel Motorsport voor het leveren van een topwagen.

RT1
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X