rv_6uk_2016-1085

Hans Weijs en copiloot Arne Bruneel sloten het seizoen 2016 af met een deelname aan de Rally van Kortrijk. De wedstrijd begon op zaterdag niet zo goed voor het Belgisch-Nederlands duo maar de eindbalans is zeker positief. “Op zaterdagavond begon het inderdaad niet zo goed, we maakten een fout door een extra rondje te rijden op de show-proef.” wist Arne Bruneel.

Na die show-proef op zaterdag stonden er daags nadien nog 13 proeven op het programma. De Nederlandse piloot was nu extra gemotiveerd om een remonte te maken. Hans werd aan boord van de Schmid BMW 130i de publiekslieveling op de wegen rond Kortrijk en klom van de 121ste plaats op zaterdag naar een 15de plaats op zondagavond.

“Het was bijzonder leuk om opnieuw met de BMW van Charly op pad te zijn,” aldus Hans Weijs. “Het asfalt is hier bijzonder glad, maar dat is net het leuke aan rally-rijden…”

RT1
RallyTime animated

“Het was opnieuw een plezier om met Hans en Arne samen te werken.” bevestigde ook tuner Charly Schmid. “Ik kreeg vandaag constant berichtjes en filmpjes toegestuurd, het is duidelijk dat we met Hans de ideale piloot hebben voor ons Beast…”

“Het publiek in Kortrijk was inderdaad wild van de genereuze rijstijl van Hans, na afloop werden we ook door de organisatie bedankt voor het spektakel.” vertelde de enthousiaste copiloot Arne Bruneel nog. “Maar vandaag is het opnieuw een belangrijke dag voor Hans, hij zal vandaag immers trouwen met zijn vriendin Vivienne. Uit naam van het ganse team wens ik hen ook het allerbeste toe! Proficiat Hans en Vivienne!”

RT1
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X