Afgelopen weekend stonden Stefan Van Craenenbroeck en Siegfried de Ryck aan de start van de Rallye Sprint St-Roch. Een wedstrijd die bij het SRP Racing team ongetwijfeld gemengde gevoelens oproept. Door een tijdstraf, toegekend alvorens de wedstrijd begon, startte de wedstrijd in mineur. Het testen van de nieuw ontwikkelde onderdelen, het vooropgestelde doel, verliep dan weer zeer goed. Ook de tijd, neergezet op de eerste proef, gaf een positieve boost. Maar ‘murphy’ besliste er anders over. Net voor aanvang van de tweede proef moest het team de handdoek gooien. Stefan doet zijn verhaal.

Foto: Andy Defever – De Koorde

‘s Morgens bij aankomst was er een nota dat wij 2 minuten straftijd kregen. Dit omdat wij een gevaarlijk maneuver zouden uitgevoerd hebben op de verkenningen. Ik weet dat ik één iemand gepasseerd heb tijdens de verkenningen, omdat deze plaatselijke piloot het nodig achtte om in iedere bocht zijn handrem te gebruiken. Ik kon dit niet meer aanzien. We besloten om er niet verder op in te gaan. Tenslotte waren wij daar toch maar om de nieuwe onderdelen te testen voor het remprobleem dat iedere Nissan heeft.

Na de eerste KP waren we zeer tevreden. Ondanks de zeer vettige ondergrond, waardoor wij het 1ste  deel van de KP voorzichtig waren, draaiden wij toch een 2de tijd algemeen in div 4 op 2 seconden van de leider. Op het snelle stuk van de KP begaf de bezinepomp het. Maar omdat ik dit dadelijk gezien had op de benzinedrukmeter en hierdoor onmiddellijk de 2de benzinepomp inschakelde, verloren we hierdoor eigenlijk geen tijd.

En nog belangrijker dan die 2de tijd algemeen, de nieuwe onderdelen waren zeer goed. Het remprobleem is volledig opgelost. Bovendien is ook de sturing veel verbeterd.

Stannic
RT1

Tijdens de eerste service werd alles grondig nagekeken. De defecte benzinepomp konden we niet vervangen omdat we geen nieuwe benzinepomp bij hadden. Maar geen probleem. We blijven wel op de 2de pomp rijden. Verder werden er ook nog 4 nieuwe banden gemonteerd. Banden van een nieuw merk die wij mochten testen.

Op weg naar de start van de 2de KP reden wij de nieuwe banden warm. Ik had toch het gevoel dat deze iets te hard van gum waren. Wij klokten in voor de start, en in het aanschuiven naar de start merkte ik dat de benzinedruk terug verminderde. Geloof het of niet. Ook deze pomp stopte met werken, 2 minuten voordat we moesten starten. Hoeveel keer valt dit voor dat er 2 benzinepompen bijna gelijktijdig stuk gaan?

Dus einde rally voor ons. Zwaar teleurgesteld omdat we ons voorgenomen hadden om een aanval te doen op de 1ste  plaats. We sluiten hierdoor ons seizoen af met een teleurstelling. Zo zie je maar dit het een mechanische sport is en blijft.

Op naar 2017, hopelijk met de Lexus in de Rally van Haspengouw.

 

63ste OVV
Stannic
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X