Afgelopen weekend stonden Stefan Van Craenenbroeck en Siegfried de Ryck aan de start van de Rallye Sprint St-Roch. Een wedstrijd die bij het SRP Racing team ongetwijfeld gemengde gevoelens oproept. Door een tijdstraf, toegekend alvorens de wedstrijd begon, startte de wedstrijd in mineur. Het testen van de nieuw ontwikkelde onderdelen, het vooropgestelde doel, verliep dan weer zeer goed. Ook de tijd, neergezet op de eerste proef, gaf een positieve boost. Maar ‘murphy’ besliste er anders over. Net voor aanvang van de tweede proef moest het team de handdoek gooien. Stefan doet zijn verhaal.

Foto: Andy Defever – De Koorde

‘s Morgens bij aankomst was er een nota dat wij 2 minuten straftijd kregen. Dit omdat wij een gevaarlijk maneuver zouden uitgevoerd hebben op de verkenningen. Ik weet dat ik één iemand gepasseerd heb tijdens de verkenningen, omdat deze plaatselijke piloot het nodig achtte om in iedere bocht zijn handrem te gebruiken. Ik kon dit niet meer aanzien. We besloten om er niet verder op in te gaan. Tenslotte waren wij daar toch maar om de nieuwe onderdelen te testen voor het remprobleem dat iedere Nissan heeft.

Na de eerste KP waren we zeer tevreden. Ondanks de zeer vettige ondergrond, waardoor wij het 1ste  deel van de KP voorzichtig waren, draaiden wij toch een 2de tijd algemeen in div 4 op 2 seconden van de leider. Op het snelle stuk van de KP begaf de bezinepomp het. Maar omdat ik dit dadelijk gezien had op de benzinedrukmeter en hierdoor onmiddellijk de 2de benzinepomp inschakelde, verloren we hierdoor eigenlijk geen tijd.

En nog belangrijker dan die 2de tijd algemeen, de nieuwe onderdelen waren zeer goed. Het remprobleem is volledig opgelost. Bovendien is ook de sturing veel verbeterd.

KAMV
RT2

Tijdens de eerste service werd alles grondig nagekeken. De defecte benzinepomp konden we niet vervangen omdat we geen nieuwe benzinepomp bij hadden. Maar geen probleem. We blijven wel op de 2de pomp rijden. Verder werden er ook nog 4 nieuwe banden gemonteerd. Banden van een nieuw merk die wij mochten testen.

Op weg naar de start van de 2de KP reden wij de nieuwe banden warm. Ik had toch het gevoel dat deze iets te hard van gum waren. Wij klokten in voor de start, en in het aanschuiven naar de start merkte ik dat de benzinedruk terug verminderde. Geloof het of niet. Ook deze pomp stopte met werken, 2 minuten voordat we moesten starten. Hoeveel keer valt dit voor dat er 2 benzinepompen bijna gelijktijdig stuk gaan?

Dus einde rally voor ons. Zwaar teleurgesteld omdat we ons voorgenomen hadden om een aanval te doen op de 1ste  plaats. We sluiten hierdoor ons seizoen af met een teleurstelling. Zo zie je maar dit het een mechanische sport is en blijft.

Op naar 2017, hopelijk met de Lexus in de Rally van Haspengouw.

 

RT1
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X