Hopend op betere weersomstandigheden dan vorig jaar, zijn wij er alvast volledig klaar voor om dit weekend uit de startblokken te schieten in Kortrijk!

bm

Na ons rallydebuut in 2015 tijdens de 6u van Kortrijk, kregen we de smaak te pakken en wilden we heel graag een vervolg aan ons verhaal knopen. Vorig jaar stonden we aan de start met een geweldige Ford Fiesta R200, geprepareerd door Team Floral. Ondanks de erbarmerlijke weersomstandigheden met veel KP neutralisaties, hier en daar oponthoud door crashes, zelfs een voetganger op de baan… waren we echter heel tevreden over onze eerste ervaring met het rally gebeuren. We hadden immers ons doel bereikt, nl. finishen met een topwagen en voldoende visibiliteit creeëren voor onze sponsors!

Vandaar dat een vervolg niet mocht uitblijven. Dit jaar hebben we het genoegen om deel te mogen nemen met de Ford Fiesta R2T Ecoboost van Team Floral. Tijdens de testdag van maandag ll. kwamen alvast heel wat positieve aspecten van de R2T Ecoboost naar boven: een heerlijk stabiel chassis, verbeterde remmen, sperdifferentieel… Al wordt het wel aanpassen met de turbo-aangedreven motor. De leercurve met deze wagen zal dan ook heel groot zijn. Geen wonder dat ze de ecoboost dan ook willen inzetten voor de junior competitie, weliswaar met verminderde ECU mapping. Een geschiktere wagen konden we alvast niet dromen!

RallyTime animated
VAS

Onze ambities blijven echter reeël : gezien ons gebrek aan koerservaring gaan we niet voor toptijden. Wel hopen we om de wagen eens in drogere omstandigheden aan de tand te mogen voelen en hier en daar toch een leuke strijd te kunnen aangaan met het enorme R2 deelnemersveld. We zijn dan ook verheugd om heel wat vrienden te mogen zien pronken op de deelnemerslijst!

Vergeten we daarbij niet dat we dit allen te danken hebben aan onze trouwe sponsors. Zonder hun steun konden we hier niet van dromen. We zijn dan ook uitermate tevreden dat we opnieuw op heel wat trouwe sponsors van vorig jaar -maar tevens ook heel wat nieuwe namen- mogen rekenen!

Ook het enorme supportersarsenaal die door weer en wind gaan om een glimp van ons te mogen opvangen, stemt ons gelukkig. Dit jaar mogen we zelfs rekenen op de steun van mijn oom Vincent die de redactie van onze FB pagina op zich neemt en aanvullingen on the field zal doen. Alle updates zijn dan ook te volgen op www.facebook.com/RacingBM

Daarom een welgemeende dankjewel aan allen en tot dit weekend!

Benoît Cornette

BRC
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X