Kris Princen en Peter Kaspers hebben in de laatste manche van het Belgisch rallykampioenschap niet hun beoogde resultaat gehaald. Maar door hun Peugeot 208 T16 na veel tegenslag en een epische remonte alsnog naar een achtste plaats te rijden, zorgden ze wel voor een heleboel spektakel in de 43ste editie van de Condrozrally.

naamloos-684

“Geen sprake van afwachten”. Met die woorden begon Kris Princen aan de laatste manche van het Belgisch rallykampioenschap. En de piloot van Peugeot België-Luxemburg heeft in elk geval woord gehouden. Ook al zou al snel blijken dat hij in deze Condrozrally geen aanspraak kon maken op de eindzege.

“In de derde klassementsproef ging ik even te breed. Op zich niets bijzonders, maar het uitstapje in het veld zou wel grote gevolgen krijgen”, vertelt een teleurgestelde Kris Princen. “We raakten een aantal paaltjes, en die veroorzaakten twee lekke banden en schade aan de stuurinrichting. Bovendien moesten we ook de daaropvolgende proef op drie wielen afleggen…”

RT1
RT2

Aan het einde van de eerste lus stond Kris zo meteen op een achterstand, op een 17de plaats met niet minder dan een minuut achterstand op de leider. In de namiddag kwamen daar ook nog problemen met de koppeling bovenop. “Geen goeie manier om aan zo’n felbevochten wedstrijd te beginnen”, geeft Kris Princen aan. “Maar we hebben onze schouders niet laten hangen, en van zodra onze auto weer in topvorm hersteld was door het team, hebben we er alles aan gedaan om opnieuw plaatsen te winnen in het klassement.”

“Kris en Peter zijn als echte sportievelingen blijven strijden”, bevestigt ook Wim Doms, woordvoerder van Peugeot België-Luxemburg. “Het podium was door de tegenslagen al snel buiten bereik, maar ze hebben hun 208 T16 wel tot het uiterste gedreven, om na veel spektakel en een indrukwekkende remonte alsnog op een achtste plaats te eindigen.”

naamloos-687

63ste OVV
RallyTime animated
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X