Interessante tarieven voor de Ford Fiesta R2 Junior, een reglement dat 3 jaar stabiel blijft en een aantrekkelijke hoofdprijs…

De vedetten van de rallysport van morgen zijn de debutanten van vandaag… Om je in de kijker te rijden in de rallysport en om je sportcarrière goed te beginnen, gaat er in de rallysport niets boven een promotieformule. “Zoals we in het verleden al gedaan hebben met de Ford Ka, de Ford Focus ST, de Ford Fiesta ST en de Ford Fiesta R2 1.6, willen we een kweekvijver van jonge piloten creëren en een nieuwe generatie helpen door te breken in de rallywereld,” vertelt Roeland Verschaeve van Teamfloral, al vele jaren partner van Ford in België. “Daarom hebben we beslist opnieuw een echte promotieformule te lanceren in het kader van het Kampioenschap van België Rally 2017. Met een mooie hoofdprijs voor de beste piloot op het einde van het seizoen…”

3a5305e8ff2b46915631a26f491f1877_xl

Een betaalbare formule

KAMV
RT1

De Ford Fiesta R2 EcoBoost, die vorig jaar werd gelanceerd, is met zijn prestaties het ideale wapen om mee te strijden voor overwinningen in de categorie R2, maar als basis voor een promotieformule is hij iets minder geschikt. Zoals de andere top R2’s is hij immers relatief duur. “Toen M-Sport de ontwikkeling aankondigde van een betaalbare nieuwe Ford Fiesta R2 Junior, waren we meteen gecharmeerd,” vervolgt Roeland Verschaeve.

Deze Fiesta R2 Junior is in de eerste plaats een echte competitiewagen, want hij behoudt de meeste onderdelen van de R2 EcoBoost: een sequentiële Sadev-versnellingsbak, een sperdifferentieel, versterkte aandrijfassen, Alcon-remmen, een hydraulische handrem… Alleen de motor is iets minder krachtig, want hij levert 155 pk in plaats van de 180 paarden in de krachtigere versie. De winst op het vlak van de aankoopprijs en de exploitatiekosten is aanzienlijk! De volledige ombouwkit kost ongeveer 25.000 € excl. btw. Met een donorwagen en de werkuren, zou de wagen rijklaar iets meer dan 40.000 € moeten kosten. Dankzij een externe partner, kunnen we ook een leasingformule aanbieden.

Een evolutieve R2

Deze Ford Fiesta R2 Junior, in eerste instantie door M-Sport ontwikkeld voor het nieuwe Franse Junior-kampioenschap, is ideaal voor promotieformules. “We wilden een lichtjes vereenvoudigde versie van de Ford Fiesta R2 EcoBoost aanbieden, die perfect zou zijn om je eerste stappen te zetten in de rallysport of voor een merkencup,” verheugt Malcolm Wilson, de baas van M-Sport, zich. “Meer nog, hij kan makkelijk opgewaardeerd worden naar een ‘full’ R2 EcoBoost. Zijn eigenaar kan de wagen verder laten evolueren wanneer hij dat wenst.”

De Ford Fiesta Sport Trophy 2017, georganiseerd door de Fordperformanceclub met steun van Pirelli, M-Sport, Snickers en Motul , zal vijf manches tellen. De kalender zal onthuld worden wanneer de kalender van het BRC 2017 bekend zal zijn. Natuurlijk is de Ford Fiesta R2 Junior perfect om mee te strijden in het Junior BRC. De stabiliteit van het technisch reglement wordt voor drie seizoenen verzekerd. In elke wedstrijd zal de organisator van de Ford Fiesta Sport Trophy 2017 een prijzenpot van 3.000 € verdelen.

3 rally’s in het Junior BRC 2018 !

“Maar, dit is nog niet alles, want we hebben ook een interessante hoofdprijs voorzien voor de winnaar en de beste piloten,” lacht Davie Meert. “Op het einde van het seizoen zullen de drie beste piloten van de Ford Fiesta Sport Trophy geselecteerd worden voor de Shoot-Out bij M-Sport in Groot-Brittannië. De piloot van de Belgische FFST die zich het best in de kijker rijdt tijdens die grote finale, zal een prachtige prijs ontvangen: drie rally’s met een Ford Fiesta R2 EcoBoost in het kader van het Junior Belgian Rally Championship 2018. Een hoofdprijs die perfect past bij onze doelstelling om jonge rallytalenten te laten doorbreken in België.”

De terugkeer van een echte promotieformule in het Kampioenschap van België Rally is natuurlijk uitstekend nieuws voor de aantrekkingskracht van het BRC en zeker voor de toekomst van de discipline in ons land.

Voor meer informatie, afspraak in de hospitality van Teamfloral tijdens de Condroz Rally of stuur een e-mail naar info@teamfloral.be.

RT2
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X