Dit weekend krijgen Guillaume de Mévius en Louis Lonka, laureaten van de RNT Rally Challenge, tijdens de Condrozrally de gelegenheid om voor het eerst achter het stuur te kruipen van de zwart-geel-rode Peugeot 208 R2, de wagen waarmee ze volgend seizoen het Belgisch junior-rallykampioenschap zullen afwerken.

Minder dan een maand na de finale van de RNT Rally Challenge zullen laureaten Guillaume de Mévius en Louis Lonka voor het eerst de kleuren van het RACB National Team en Peugeot België-Luxemburg dragen, ter gelegenheid vna de laatste manche van het BK Rally 2016. Met een Peugeot 208 R2, identiek aan de bolide die ze volgend jaar zullen besturen, werken de jonge rekruten van het RACB National Team op zaterdag en zondag de 43ste editie van de Condrozrally af. “Het wordt mijn derde deelname aan deze wedstrijd. Het is ook mijn derde seizoen aan het stuur van een Peugeot 208 R2. Ik stap dus niet helemaal in het onbekende”, glimlacht Guillaume. “Toch zullen we de Condroz beschouwen als één grote shakedown voor het volgende seizoen. In deze rally komt het er op aan om de referentiepunten binnen het nieuwe team te vinden.”

Dat verhindert het duo niet om methodisch en gedreven naar de wedstrijd toe te leven.“Dinsdag werkten we bij een testsessie zo een 100 kilometer af”, vervolgt de 22-jarige rallyrijder. “Zo konden we de afstellingen wat verfijnen, hoewel de weersomstandigheden van volgend weekend allicht heel verschillend zullen zijn van die van de afgelopen dagen. We hebben ons ook wat geoefend in het wisselen van de wielen. Onze beste tijd: 1’48 !”

BRC
VAS

“De Condroz is onze negende wedstrijd samen”, stelt Louis Louka. “Samen met Guillaume hebben we dit jaar heel wat wedstrijden in Frankrijk afgewerkt. Onze samenwerking loopt gesmeerd.”

De Condrozrally begint op zaterdag om 8 uur in Hoei. Er staan twee lussen van acht chronoritten (122,86 km. tegen de klok) op het programma. De eerste rijders parkeren hun wagens vanaf 21u39 in het gesloten wagenpark. Op zondag trekt de wedstrijd zich om 7u45 op gang, voor acht KP’s verdeeld over twee lussen, of nog eens 97,20 km. tegen de klok. De finish wordt verwacht rond 15u37.

RT2
KAMV
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X