Dit weekend krijgen Guillaume de Mévius en Louis Lonka, laureaten van de RNT Rally Challenge, tijdens de Condrozrally de gelegenheid om voor het eerst achter het stuur te kruipen van de zwart-geel-rode Peugeot 208 R2, de wagen waarmee ze volgend seizoen het Belgisch junior-rallykampioenschap zullen afwerken.

Minder dan een maand na de finale van de RNT Rally Challenge zullen laureaten Guillaume de Mévius en Louis Lonka voor het eerst de kleuren van het RACB National Team en Peugeot België-Luxemburg dragen, ter gelegenheid vna de laatste manche van het BK Rally 2016. Met een Peugeot 208 R2, identiek aan de bolide die ze volgend jaar zullen besturen, werken de jonge rekruten van het RACB National Team op zaterdag en zondag de 43ste editie van de Condrozrally af. “Het wordt mijn derde deelname aan deze wedstrijd. Het is ook mijn derde seizoen aan het stuur van een Peugeot 208 R2. Ik stap dus niet helemaal in het onbekende”, glimlacht Guillaume. “Toch zullen we de Condroz beschouwen als één grote shakedown voor het volgende seizoen. In deze rally komt het er op aan om de referentiepunten binnen het nieuwe team te vinden.”

RT1
Stannic_animatie

Dat verhindert het duo niet om methodisch en gedreven naar de wedstrijd toe te leven.“Dinsdag werkten we bij een testsessie zo een 100 kilometer af”, vervolgt de 22-jarige rallyrijder. “Zo konden we de afstellingen wat verfijnen, hoewel de weersomstandigheden van volgend weekend allicht heel verschillend zullen zijn van die van de afgelopen dagen. We hebben ons ook wat geoefend in het wisselen van de wielen. Onze beste tijd: 1’48 !”

“De Condroz is onze negende wedstrijd samen”, stelt Louis Louka. “Samen met Guillaume hebben we dit jaar heel wat wedstrijden in Frankrijk afgewerkt. Onze samenwerking loopt gesmeerd.”

De Condrozrally begint op zaterdag om 8 uur in Hoei. Er staan twee lussen van acht chronoritten (122,86 km. tegen de klok) op het programma. De eerste rijders parkeren hun wagens vanaf 21u39 in het gesloten wagenpark. Op zondag trekt de wedstrijd zich om 7u45 op gang, voor acht KP’s verdeeld over twee lussen, of nog eens 97,20 km. tegen de klok. De finish wordt verwacht rond 15u37.

BRC
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X