Autosport zit Peugeot in het bloed. En bij de Belgisch-Luxemburgse invoerder van het Franse merk, wordt intussen al meer dan dertig jaar gewerkt met dat DNA. Peugeot Belux en autosport is een verhaal van mensen, van passie en van uitzonderlijke prestaties. En dat verhaal telt intussen al decennia lang hoofdstukken in de rallysport.

condroz2016_teampeugeot02_lowdef

Dit jaar nog waren Kris Princen en Peter Kaspers in de officiële 208 T16 van Peugeot Belux de enigen die uiteindelijk alle manches van het Belgisch rallykampioenschap aflegden. Maar niet alleen die regelmaat illustreert hoeveel belang er bij Peugeot Belux wordt gehecht aan de autosport. Dit weekend wil de invoerder zijn seizoen in schoonheid eindigen, met niet minder dan drie exemplaren van de Peugeot 208 in zijn assistentiezone in Hoei!

Met een trots startnummer 1 op de deuren, mag de officiële 208 T16 in de R5-categorie als eerste de klassementsproeven van deze veelbelovende editie 2016 van de Condrozrally oprijden. Maar Kris Princen en Peter Kaspers zijn in Hoei niet de enigen die de kleuren van het merk verdedigen. Ze krijgen in deze laatste rally van het seizoen het gezelschap van Cédric de Cecco en Renaud Jamoul. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Schyns-groep, een al even autosportgekke als dynamische concessiehouder uit Hoei, verschijnen ze aan de start in een krachtige Peugeot 208 T16! Voor de Schyns-groep niet alleen een unieke manier om te communiceren rond hun historische verjaardag, maar meteen ook een niet te missen kans om hun klanten en relaties te laten kennismaken met de uitzonderlijke sfeer van de Condrozrally.

VAS
BRC

Het Franse merk houdt het bovendien niet alleen bij de twee auto’s in de topcategorie. “Al jarenlang zetten we met autosport ook jongeren aan het dromen, en bieden we ook minder bekende of grote namen de kans om zich in de rallysport te tonen”, vertelt Wim Doms, woordvoerder van de Belgische invoerder. “Via die instapformules zijn in het verleden al heel grote piloten ontdekt en doorgegroeid, niet alleen tot op Europees niveau maar heel recent ook nog tot bij de absolute wereldtop in het WRC. Samen met het RACB National Team, onze trouwe partner, brengen we in de Condroz de nieuwe zwart-geel-rode Peugeot 208 R2 aan de start voor Guillaume de Mévius en Louis Louka, de heel recente winnaars van de RNT Rally Challenge. Het volledige team is dolblij om Guillaume en Louis te verwelkomen, en we zijn er van overtuigd dat we hiermee eens te meer aan een mooie rallytoekomst beginnen!”

condroz2016_teampeugeot_lowdef

RallyTime animated
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X