tbr-2016-1497

Het inschrijvingsformulier is verstuurd. De betaling verricht. De 6 uren van Kortrijk wordt, normaal gezien, de allerlaatste wedstrijd met de BMW E30. Rijden om het publiek te amuseren. Met die ingesteldheid wil Kevin Vandenbussche afscheid nemen van zijn BMW E30, een wagen waaraan hij veel plezier beleefde.

“Ik begon mijn eerste ervaring in de rally toen ik door een vriend gevraagd was om mee te gaan als copiloot in de rallysprint van de Monteberg,” weet Kevin Vandenbussche. “Meteen was ik verkocht maar ik voelde dat zelf rijden meer mijn ding ging zijn.”

“De keuze voor een BMW E30 was snel gemaakt… betaalbaar, mooi en met potentieel. Ik heb de wagen zelfgebouwd. We startten met de instelling om ons te amuseren en naar geen tijden te kijken. Maar halfweg het eerste seizoen begon dat laatste wat te verwateren. We gingen mee in de strijd in de klasse 3H.”

BRC
RT1

“Ik heb veel geleerd over de auto, de afstelling en het vertrouwen op nota’s. Daardoor kunnen we nu na 3 seizoenen terugblikken op enkele mooie prestaties, prachtig beeldmateriaal en vele nieuwe vrienden… maar het begon wat te kriebelen om iets sneller, lichter en opvallender te maken.”

“De keuze gaat nu naar een BMW E21, die ik ondertussen als straatversie heb gekocht. Ik weet dat van de E21 de wegligging het grootste euvel blijkt, dus daar zal het meeste worden aan aangepast. Hopelijk kunnen we de wagen even snel en betrouwbaar maken. Het is voorzien om de wagen halfweg volgend seizoen klaar te hebben. Maar we zullen tot dan zeker niet volledig uit het toneel verdwijnen. 2017 komt met enkele nieuwigheden,” besluit Kevin Vandenbussche.

BRC
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X