tbr-2016-1497

Het inschrijvingsformulier is verstuurd. De betaling verricht. De 6 uren van Kortrijk wordt, normaal gezien, de allerlaatste wedstrijd met de BMW E30. Rijden om het publiek te amuseren. Met die ingesteldheid wil Kevin Vandenbussche afscheid nemen van zijn BMW E30, een wagen waaraan hij veel plezier beleefde.

“Ik begon mijn eerste ervaring in de rally toen ik door een vriend gevraagd was om mee te gaan als copiloot in de rallysprint van de Monteberg,” weet Kevin Vandenbussche. “Meteen was ik verkocht maar ik voelde dat zelf rijden meer mijn ding ging zijn.”

RT2
RallyTime animated

“De keuze voor een BMW E30 was snel gemaakt… betaalbaar, mooi en met potentieel. Ik heb de wagen zelfgebouwd. We startten met de instelling om ons te amuseren en naar geen tijden te kijken. Maar halfweg het eerste seizoen begon dat laatste wat te verwateren. We gingen mee in de strijd in de klasse 3H.”

“Ik heb veel geleerd over de auto, de afstelling en het vertrouwen op nota’s. Daardoor kunnen we nu na 3 seizoenen terugblikken op enkele mooie prestaties, prachtig beeldmateriaal en vele nieuwe vrienden… maar het begon wat te kriebelen om iets sneller, lichter en opvallender te maken.”

“De keuze gaat nu naar een BMW E21, die ik ondertussen als straatversie heb gekocht. Ik weet dat van de E21 de wegligging het grootste euvel blijkt, dus daar zal het meeste worden aan aangepast. Hopelijk kunnen we de wagen even snel en betrouwbaar maken. Het is voorzien om de wagen halfweg volgend seizoen klaar te hebben. Maar we zullen tot dan zeker niet volledig uit het toneel verdwijnen. 2017 komt met enkele nieuwigheden,” besluit Kevin Vandenbussche.

VAS
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X