In de kleine maand tussen de sortie in de East Belgian Rally en nu, werd er hard gewerkt. Het team wou zich immers houden aan het vooropgestelde programma, namelijk deelnemen aan het volledige Belgisch kampioenschap. Er moest snel gehandeld worden maar tegelijkertijd ook goed nagedacht worden. De nieuwe wagen  moest immers geschikt zijn voor zowel de Condroz als voor het toekomstige programma van 2017.

peugeot-208-r2

“We hebben er alles gedaan om trouw te blijven aan de ‘ruit’ van onze Renault Twingo, de wagen waarmee we tijdens 7 manches zoveel geleerd hebben. Maar het verschil in budget, om de nieuwe Renault Clio R3T aan te kopen, was te groot,” vertelt Sébastien Bedoret.

63ste OVV
VAS

“Daarom hebben we besloten om ons avontuur, samen met Thomas Walbrecq,  verder te zetten met een andere wagen. Een wagen die ons verleid heeft met zijn comfortabele besturing en het geluid van zijn motor. Namelijk de Peugeot 208 R2 en dit via een nauwe samenwerking met het Pit-Stop Team van Marc Dalmasso.”

“Natuurlijk starten we in de Condroz om aan de wagen te wennen, maar naar gelang de rally vordert, willen we de kloof met de leiders in de R2 klasse kleiner maken. Tot slot wil ik persoonlijk mijn vader, mijn moeder en schoonvader bedanken voor het werk dat ze verricht hebben. En ook de verschillende preparateurs die me gecontacteerd hebben en de kans gegeven hebben om verschillende testen te doen in deze korte periode,” besluit Sébastien Bedoret.

VAS
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X