In de kleine maand tussen de sortie in de East Belgian Rally en nu, werd er hard gewerkt. Het team wou zich immers houden aan het vooropgestelde programma, namelijk deelnemen aan het volledige Belgisch kampioenschap. Er moest snel gehandeld worden maar tegelijkertijd ook goed nagedacht worden. De nieuwe wagen  moest immers geschikt zijn voor zowel de Condroz als voor het toekomstige programma van 2017.

peugeot-208-r2

“We hebben er alles gedaan om trouw te blijven aan de ‘ruit’ van onze Renault Twingo, de wagen waarmee we tijdens 7 manches zoveel geleerd hebben. Maar het verschil in budget, om de nieuwe Renault Clio R3T aan te kopen, was te groot,” vertelt Sébastien Bedoret.

“Daarom hebben we besloten om ons avontuur, samen met Thomas Walbrecq,  verder te zetten met een andere wagen. Een wagen die ons verleid heeft met zijn comfortabele besturing en het geluid van zijn motor. Namelijk de Peugeot 208 R2 en dit via een nauwe samenwerking met het Pit-Stop Team van Marc Dalmasso.”

RT1
RallyTime animated

“Natuurlijk starten we in de Condroz om aan de wagen te wennen, maar naar gelang de rally vordert, willen we de kloof met de leiders in de R2 klasse kleiner maken. Tot slot wil ik persoonlijk mijn vader, mijn moeder en schoonvader bedanken voor het werk dat ze verricht hebben. En ook de verschillende preparateurs die me gecontacteerd hebben en de kans gegeven hebben om verschillende testen te doen in deze korte periode,” besluit Sébastien Bedoret.

BRC
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X