In de kleine maand tussen de sortie in de East Belgian Rally en nu, werd er hard gewerkt. Het team wou zich immers houden aan het vooropgestelde programma, namelijk deelnemen aan het volledige Belgisch kampioenschap. Er moest snel gehandeld worden maar tegelijkertijd ook goed nagedacht worden. De nieuwe wagen  moest immers geschikt zijn voor zowel de Condroz als voor het toekomstige programma van 2017.

peugeot-208-r2

“We hebben er alles gedaan om trouw te blijven aan de ‘ruit’ van onze Renault Twingo, de wagen waarmee we tijdens 7 manches zoveel geleerd hebben. Maar het verschil in budget, om de nieuwe Renault Clio R3T aan te kopen, was te groot,” vertelt Sébastien Bedoret.

“Daarom hebben we besloten om ons avontuur, samen met Thomas Walbrecq,  verder te zetten met een andere wagen. Een wagen die ons verleid heeft met zijn comfortabele besturing en het geluid van zijn motor. Namelijk de Peugeot 208 R2 en dit via een nauwe samenwerking met het Pit-Stop Team van Marc Dalmasso.”

RallyTime animated
VAS

“Natuurlijk starten we in de Condroz om aan de wagen te wennen, maar naar gelang de rally vordert, willen we de kloof met de leiders in de R2 klasse kleiner maken. Tot slot wil ik persoonlijk mijn vader, mijn moeder en schoonvader bedanken voor het werk dat ze verricht hebben. En ook de verschillende preparateurs die me gecontacteerd hebben en de kans gegeven hebben om verschillende testen te doen in deze korte periode,” besluit Sébastien Bedoret.

RT1
RallyTime animated
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X