In de kleine maand tussen de sortie in de East Belgian Rally en nu, werd er hard gewerkt. Het team wou zich immers houden aan het vooropgestelde programma, namelijk deelnemen aan het volledige Belgisch kampioenschap. Er moest snel gehandeld worden maar tegelijkertijd ook goed nagedacht worden. De nieuwe wagen  moest immers geschikt zijn voor zowel de Condroz als voor het toekomstige programma van 2017.

peugeot-208-r2

“We hebben er alles gedaan om trouw te blijven aan de ‘ruit’ van onze Renault Twingo, de wagen waarmee we tijdens 7 manches zoveel geleerd hebben. Maar het verschil in budget, om de nieuwe Renault Clio R3T aan te kopen, was te groot,” vertelt Sébastien Bedoret.

“Daarom hebben we besloten om ons avontuur, samen met Thomas Walbrecq,  verder te zetten met een andere wagen. Een wagen die ons verleid heeft met zijn comfortabele besturing en het geluid van zijn motor. Namelijk de Peugeot 208 R2 en dit via een nauwe samenwerking met het Pit-Stop Team van Marc Dalmasso.”

KAMV
RallyTime animated

“Natuurlijk starten we in de Condroz om aan de wagen te wennen, maar naar gelang de rally vordert, willen we de kloof met de leiders in de R2 klasse kleiner maken. Tot slot wil ik persoonlijk mijn vader, mijn moeder en schoonvader bedanken voor het werk dat ze verricht hebben. En ook de verschillende preparateurs die me gecontacteerd hebben en de kans gegeven hebben om verschillende testen te doen in deze korte periode,” besluit Sébastien Bedoret.

RT2
RallyTime animated
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X