Met de 43ste Rallye du Condroz zijn Xavier Lannoo en Filip Maes reeds aan hun zesde wedstrijd toe in het Belgisch kampioenschap. En net zoals in de seizoenopener, de Rally van Haspengouw, wordt het hun eerste deelname in Hoei. Maar daar houdt de vergelijking op voor Rallyteam Lannoo. De Condroz telt immers 12 verschillende proeven, de Rally van Haspengouw slechts 4 verschillende.

ypres_2016_rv_1047

“Het is inderdaad onze eerste deelname aan de Condroz,” gaat Filip Maes van start. “Daardoor weten we niet goed wat er ons te wachten staat. Qua moeilijkheidsgraad verwacht ik dat de proeven in lijn liggen met deze van de Rally van Wallonië. Maar dat zien we dan volgende week wel, bij de verkenningen. Het wordt wel een straffe toer om 12 verschillende specials te leren op 1 week voor de start van de rally.”

“In de Rally van Haspengouw en de TAC rally haalden we de finish rond een mooie 18de plaats. In de Rally de Wallonie en Ieper rond de 30ste plaats. We hopen om het BRC rallyseizoen ongeschonden af te sluiten en nog één mooi resultaat op de tabellen te zetten. Daarvoor mag het parcours van ons wel vettig liggen. Dat speelt natuurlijk in ons voordeel met de 4×4,” besluit Filip Maes die bij deze ook alle sponsors wil bedanken die dit mogelijk maakten.

RallyTime animated
BRC

VAS
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X