Met de 43ste Rallye du Condroz zijn Xavier Lannoo en Filip Maes reeds aan hun zesde wedstrijd toe in het Belgisch kampioenschap. En net zoals in de seizoenopener, de Rally van Haspengouw, wordt het hun eerste deelname in Hoei. Maar daar houdt de vergelijking op voor Rallyteam Lannoo. De Condroz telt immers 12 verschillende proeven, de Rally van Haspengouw slechts 4 verschillende.

ypres_2016_rv_1047

“Het is inderdaad onze eerste deelname aan de Condroz,” gaat Filip Maes van start. “Daardoor weten we niet goed wat er ons te wachten staat. Qua moeilijkheidsgraad verwacht ik dat de proeven in lijn liggen met deze van de Rally van Wallonië. Maar dat zien we dan volgende week wel, bij de verkenningen. Het wordt wel een straffe toer om 12 verschillende specials te leren op 1 week voor de start van de rally.”

“In de Rally van Haspengouw en de TAC rally haalden we de finish rond een mooie 18de plaats. In de Rally de Wallonie en Ieper rond de 30ste plaats. We hopen om het BRC rallyseizoen ongeschonden af te sluiten en nog één mooi resultaat op de tabellen te zetten. Daarvoor mag het parcours van ons wel vettig liggen. Dat speelt natuurlijk in ons voordeel met de 4×4,” besluit Filip Maes die bij deze ook alle sponsors wil bedanken die dit mogelijk maakten.

RT1
63ste OVV

RallyTime animated
RT2
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X