Een mooi deelnemersveld. Leuk parcours. Mooi weer. Veel toeschouwers. Een spannende strijd. Het zijn allemaal factoren die mee bepalen of we van een geslaagde rally spreken of niet. Maar de belangrijkste factor voor elke organisator is de veiligheid. Ook Wouter Muylle draagt de veiligheid hoog in het vaandel. Met de Safety EVO als 0-wagen, voert hij een laatste controle uit, alvorens de deelnemers over het parcours rijden. En vanuit dat standpunt kan Wouter Muylle zeggen, de 16de Hemicuda Rally was een geslaagde editie.

naamloos-35

Dankzij het ED Rallyteam kan Wouter Muylle zich volledig focussen op zijn taak. Het opzetten van de service stand, de catering… alles wordt tot in de puntjes verzorgd door Eric D’hoop en zijn ED Rallyteam.

Zaterdagmiddag kwamen we aan op het serviceterrein en het ED rallyteam was al bezig met het opzetten van de servicestand,” vertelt Wouter Muylle. “We konden dadelijk de nieuwe en vernieuwde proeven gaan ontdekken. De verkenningen verliepen erg vlot. Hierdoor moesten we ons niet haasten om tijdig op de veiligheidsvergadering te zijn. Op de vergadering werd nog eens overlopen wat er van ons verlangd werd in de Hemicuda Rally. Na de vergadering was het weer genieten van de kookkunst van chef-kok Eric. De sfeer zat er goed in. Een beetje op aandringen van Freddy hebben we uiteindelijk het servicepark gesloten.

RT2
VAS

Na een korte nacht werd zondagmorgen de Safety EVO uit het gesloten wagenpark gehaald. We pakten het rustig aan omdat het 3 erg verschillende proeven waren. Alles zat erin verwerkt: snel, technisch, stofferig, vuil. De hele rally hebben we geen enkel probleem gehad. Tijdens de service werd de EVO altijd super gesoigneerd door Sil, Mike en Debbie. Thanks daarvoor.

Wanneer komt het publiek in de pers… inderdaad meestal wanneer de veiligheidsvoorschriften niet gevolgd worden. In het beste geval is het een toeschouwer die nog net een rallywagen kan ontwijken. Wanneer alles goed verloopt, hoor je er meestal niets over. Daarom wil Wouter Muylle het publiek bedanken.

Het publiek stond zoals het moest en dat mag zeker ook eens benadrukt worden. We hebben nergens moeten stoppen of een probleem moeten melden aan de dispatch. Het was voor ons dan ook een zeer geslaagde rally,” aldus Wouter Muylle. “Hierbij nog een dikke proficiat aan alle rallysupporters.  Ook een dikke merci aan mijn broer voor het lezen van de perfecte nota’s. En bedankt aan de talrijke supporters langs de weg.

Er volgt nu een kleine rustpauze. Eentje die we wel kunnen gebruiken. De rally’s volgden elkaar in hoog tempo op. De volgende rally waar we aan de start verschijnen is de 6 uren van Kortrijk,” besluit Wouter Muylle.

RallyTime animated
VAS
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X