De East Belgian Rally, voor ons de laatste manche van het kampioenschap, beloofde net als vorig jaar een mooi duel te worden tussen verschillende plaatselijke piloten. Door onze deelname van vorig jaar hoopten we om iets dichter aan te kunnen sluiten bij deze snelle teams om zo een mooi resultaat te rijden en het kampioenschap in schoonheid af te sluiten. Maar vooral geen domme dingen doen om toch zeker de finish te halen en onze titel op het podium in ontvangst te kunnen nemen…

naamloos-1-3

Het weer zag er goed uit en op zaterdag vertrokken we voor een eerste ronde van 3 proeven. Zoals elke wedstrijd waren we ook nu weer goed vertrokken maar helaas waren onze collega’s ook goed wakker en keerden we na 3 ritten terug naar de service op een 8ste plaats met een achterstand van reeds 45 sec…

VAS
63ste OVV

Na een eerste check-up van de clio ging het dan richting proeven 4 en 5, probeerden een tandje bij te steken maar helaas liep het bijna verkeerd. In het dorpje nabij de finish namen we de bocht iets te kort waardoor een muurtje geraakt werd. Even de vrees voor een opgave maar de schade bleef beperkt. Tijdens de 2de en laatste service bleek dat de wagen zo goed als niks mankeerde en vertrokken we voor de laatste 3 proeven.

De laatste 3 proeven verliepen veel beter dan de eerste 5, was het stress of vermoeidheid, eindelijk kon ik mij amuseren en zonder te forceren konden we het verschil met onze voorgangers verminderen. Uiteindelijk sloten we de EBR af met een goed gevoel, op een 7de plaats en het belangrijkste is nog dat we eindelijk de titel weten te bemachtigen! De meeste wedstrijden reden we in functie van het kampioenschap maar sommige momenten waren de chrono’s meer dan goed, in de Omloop konden we ons zelfs meten met de snelste FWD.

Einde dus van dit mooie kampioenschap, onze doelstelling bereikt en zo op naar komend seizoen. Helaas zullen we het Criterium vaarwel moeten zeggen en gaan we richting het nationaal kampioenschap, maar eerst proberen we nog het seizoen af te sluiten met een extra wedstrijd, dicht bij huis of iets verder… Deze laatste wedstrijd was de moeilijkste voor de copiloten, daarom ne dikke proficiat aan mijn vrouwke!

Ook hebben wij dit allemaal te danken aan een steeds perfecte Clio, waardoor we altijd zonder zorgen de baan op konden. Ne welgemeende Dank U aan Pevatec! Ook nog een dikke merci aan onze sponsors, vrienden en supporters, de organisatoren en vele vrijwilligers.

naamloos-439

RallyTime animated
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X