Al 2x was Cédric Cherain er dichtbij. Al 2x werd hij geklopt door een WRC. Een eerste keer in 2011. Met een Renault Mégane RS werd hij tweede achter Pieter Tsjoen in de Citroën C4 WRC. Ook in 2014 was Cédric Cherain er dichtbij. Zo kon hij in de Fiesta R5 Hermen Kobus (Fabia S2000) en Chris Van Woensel (Subaru Impreza S5 WRC) achter zich houden. Maar tegen Thierry Neuville in de Hyundai i20 WRC kon hij logischerwijze niet op.

naamloos-134

Ook in deze editie reed de favoriet in een WRC. Want we kunnen gerust stellen dat Chris Van Woensel (Mitsubishi Lancer WRC 05), na zijn overwinning in de Omloop van Vlaanderen, de te kloppen man was. Daarnaast stonden er ook enkele andere snelle R5 piloten aan de start. Freddy Loix op zoek naar zijn zevende overwinning. Kris Princen op revanche uit na zijn snelle sortie in de Omloop van Vlaanderen. Hans Weijs Jr die de Fiesta R5 aan de start bracht.

Verder was het ook een beetje afwachten hoe snel Cédric Cherain de overgang van de Fiesta R5 naar de Fabia R5 verteerd had. Met slechts een kleine 40-tal test kilometers op de teller, stond hij aan de start van de KP Amel. En bijna liep het fout in die eerste KP. Cédric Cherain kon de Fabia R5 nog mooi  de geopende weide insturen zonder weidepalen te raken. Hij verloor hierdoor wel een kleine 20 seconden… Op die eerste KP zette Chris Van Woensel de scratch neer.

BRC
VAS

Maar daarna vond Cédric Cherain zijn draai in de Fabia R5. Chris Van Woensel kon nog 3x de beste tijd laten optekenen en reed zo in totaal 4 scratches. In de overige 9 van de in totaal 13 proeven zette Cédric Cherain de beste tijd op de tabellen. En zo haalde hij de zege binnen met een 24 seconden voorsprong op Chris Van Woensel.

Freddy Loix tikte te laat in na 3 proeven en kreeg hierdoor een tijdstraf.  Hij eindigde uiteindelijk op de derde plaats en wist te vertellen dat Cédric Cherain echt wel snel was.

Hans Weijs Jr eindigde op een knappe vierde plaats. Het was dit jaar immers zijn eerste wedstrijd met de Fiesta R5. Kris Princen moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats. Dit ondanks foutloos gereden proeven wat aangeeft dat Peugeot de strijd met Skoda aan het verliezen is.

Met deze overwinning kijkt Cédric Cherain vol vertrouwen uit naar de Condroz rally, die hij vorig jaar op zijn naam schreef met de DS3 WRC.

RT1
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X