De RACB National Team Rally Challenge nadert zijn ontknoping. Op 7, 8 en 9 oktober wordt er tijdens een ‘Power Stage’ bepaald wie de winnaar wordt van het stuurwiel. Acht jongeren zullen strijden voor een zitje in de zwart-geel-rode Peugeot 208 R2 in de Condroz Rally. De winnaar wordt tevens opgenomen in het RACB National Team en mag in 2017 het Junior Belgian Rally Championship betwisten in dezelfde Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team en Peugeot BeLux.

Vijf finalisten (Guillaume de Mevius, Guillaume de Ridder, Lloyd Seminara, Samuel Lay en Jérôme Briclet) werden bepaald door eerdere selectieproeven. De laatste 3 plaatsen in de finale worden ingevuld door de top 3 uit de stand van het Junior BRC, na de East Belgian Rally.

Reeds zeker van een plaats in de finale is Antony Dovifat. Anthony heeft zelfs de Junior BRC titel reeds op zak. Ook de 2de vacante plaats lijkt ingevuld. Polle Geusens heeft reeds een comfortabele voorsprong van meer dan 20 punten. Zelfs wanneer Polle geen punten haalt, dan moeten er minstens 2 lager gerangschikte piloten meer dan 20 punten halen.

Voor de derde en laatste vacante finaleplaats zijn de teerlingen nog niet geworpen. Er komen nog drie rijders in aanmerking. Jelle Vermeire, Sébastien Bedoret en Romain Delhez. Met 75 punten uit 5 wedstrijden staat Jelle Vermeire er het best voor. Er worden namelijk 6 wedstrijden in rekening gebracht. Alle punten die Jelle haalt in de East Belgian Rally worden bijgeteld bij zijn huidige 75 punten. Sébastian Bedoret staat op 76 punten uit zes wedstrijden. Om zijn puntentotaal te verbeteren, moet hij beter doen dan in de Spa Rally waar hij 8 punten verzamelde. Deze wedstrijd geldt dan als schrapresultaat. Ook Romain Delhez, momenteel 70 punten, moet een wedstrijd laten vallen. Net zoals bij Sébastian Bedoret wordt dit dan de Spa Rally waar Romain Delhez 2 punten scoorde. In de veronderstelling dat Sébastian Bedoret en Romain Delhez beter doen dan in de Spa Rally, kunnen we volgende virtuele tussenstand opmaken. Jelle Vermeire staat er het beste voor met 75 punten, Sébastien Bedoret heeft 68 punten evenals Romain Delhez, ook met 68 punten.

BRC
KAMV

naamloos-166

Jelle Vermeire heeft zich gewapend voor de strijd in Sankt-Vith. Hij zal er aan de start komen met de krachtigere Ford Fiesta R2 EcoBoost. Hopelijk verloopt de aanpassing vlot zodat hij vol zijn kansen kan verdedigen.

Natuurlijk moeten de rijders ook nog rekening houden met hun andere collega’s. Hierbij denken we dan aan thuisrijder Tobias Brüls, huidig Junior-kampioen Andy Dewallef en Gert-Jan Kobus.
Daarnaast is het ook uitkijken naar de strijd in de R2 categorie. Zo zal Steven Dolfen vol voor de titel in RC4 gaan. Ook Adrian Fernémont mogen we niet vergeten. En dan is er nog de enige fabriekspiloot in de R2-klasse, de Koreaan Cheone Lim, rijdend voor Hyundai Motorsport.

RallyTime animated
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X