De RACB National Team Rally Challenge nadert zijn ontknoping. Op 7, 8 en 9 oktober wordt er tijdens een ‘Power Stage’ bepaald wie de winnaar wordt van het stuurwiel. Acht jongeren zullen strijden voor een zitje in de zwart-geel-rode Peugeot 208 R2 in de Condroz Rally. De winnaar wordt tevens opgenomen in het RACB National Team en mag in 2017 het Junior Belgian Rally Championship betwisten in dezelfde Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team en Peugeot BeLux.

Vijf finalisten (Guillaume de Mevius, Guillaume de Ridder, Lloyd Seminara, Samuel Lay en Jérôme Briclet) werden bepaald door eerdere selectieproeven. De laatste 3 plaatsen in de finale worden ingevuld door de top 3 uit de stand van het Junior BRC, na de East Belgian Rally.

Reeds zeker van een plaats in de finale is Antony Dovifat. Anthony heeft zelfs de Junior BRC titel reeds op zak. Ook de 2de vacante plaats lijkt ingevuld. Polle Geusens heeft reeds een comfortabele voorsprong van meer dan 20 punten. Zelfs wanneer Polle geen punten haalt, dan moeten er minstens 2 lager gerangschikte piloten meer dan 20 punten halen.

RT1
63ste OVV

Voor de derde en laatste vacante finaleplaats zijn de teerlingen nog niet geworpen. Er komen nog drie rijders in aanmerking. Jelle Vermeire, Sébastien Bedoret en Romain Delhez. Met 75 punten uit 5 wedstrijden staat Jelle Vermeire er het best voor. Er worden namelijk 6 wedstrijden in rekening gebracht. Alle punten die Jelle haalt in de East Belgian Rally worden bijgeteld bij zijn huidige 75 punten. Sébastian Bedoret staat op 76 punten uit zes wedstrijden. Om zijn puntentotaal te verbeteren, moet hij beter doen dan in de Spa Rally waar hij 8 punten verzamelde. Deze wedstrijd geldt dan als schrapresultaat. Ook Romain Delhez, momenteel 70 punten, moet een wedstrijd laten vallen. Net zoals bij Sébastian Bedoret wordt dit dan de Spa Rally waar Romain Delhez 2 punten scoorde. In de veronderstelling dat Sébastian Bedoret en Romain Delhez beter doen dan in de Spa Rally, kunnen we volgende virtuele tussenstand opmaken. Jelle Vermeire staat er het beste voor met 75 punten, Sébastien Bedoret heeft 68 punten evenals Romain Delhez, ook met 68 punten.

naamloos-166

Jelle Vermeire heeft zich gewapend voor de strijd in Sankt-Vith. Hij zal er aan de start komen met de krachtigere Ford Fiesta R2 EcoBoost. Hopelijk verloopt de aanpassing vlot zodat hij vol zijn kansen kan verdedigen.

Natuurlijk moeten de rijders ook nog rekening houden met hun andere collega’s. Hierbij denken we dan aan thuisrijder Tobias Brüls, huidig Junior-kampioen Andy Dewallef en Gert-Jan Kobus.
Daarnaast is het ook uitkijken naar de strijd in de R2 categorie. Zo zal Steven Dolfen vol voor de titel in RC4 gaan. Ook Adrian Fernémont mogen we niet vergeten. En dan is er nog de enige fabriekspiloot in de R2-klasse, de Koreaan Cheone Lim, rijdend voor Hyundai Motorsport.

RallyTime animated
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X