De rally’s volgen elkaar in een snel tempo op. Zo ook voor Jo Muylle. De East Belgian Rally is reeds zijn derde rally in de maand september. Het vertrouwen in de Citroën C2 is nooit zo groot geweest. Jo Muylle popelt dan ook om aan de start te staan in Sankt-Vith. Lees hier zijn verslag van de Omloop van Vlaanderen en de Aarova Rally Sprint.


ConXioN Omloop van Vlaanderen

naamloos-1833

Vorig jaar was de Omloop van Vlaanderen te snel afgelopen na een vroege sortie. Dit jaar wou het team vooral de finish halen. Pieter Gouwy was de co van dienst om de Citroën C2 naar de eindstreep te loodsen. En het mag gezegd worden, een taak die hij perfect uitvoerde.

BRC
RT1

“Wat de Omloop van Vlaanderen betreft was ons doel heel eenvoudig. Na de vroeg exit vorig jaar was ervaring opdoen het belangrijkste,” vertelt Jo Muylle

“Vrijdag beloofde een moeilijke avond te worden aangezien ik nachtblind ben. Tot overmaat van ramp brak de alternator steun. Hierdoor moesten we een proef in complete duisternis afwerken. Dankzij de kalmte van Pieter Gouwy brachten we de proef tot een goed einde. De omstandigheden in acht genomen, verloren we niet teveel tijd. In het servicepark kon GRT Motorsport het euvel verhelpen en zo konden we onze wedstrijd verder zetten.”

“Zaterdag hoopte ik vooral op een probleemloze dag. En zo geschiede. We bouwden heel wat vertrouwen op. De Citroën C2 gaf geen krimp. Pieter navigeerde me feilloos en we konden het tempo gevoelig opdrijven. Het was leuk om sinds lang nog eens zorgeloos te kunnen rijden. Het harde werk voor de wedstijd wierp eindelijk zijn vruchten af,” aldus Jo Muylle


Aarova Rallysprint

naamloos-751

Dat Jo Muylle ambitieus is weten we allemaal. Getuige daarvan, zijn deelnames in het Junior BRC dit jaar. Maar ook plezier beleven aan het rijden is voor hem belangrijk. En dat plezier vond Jo Muylle terug in de Omloop van Vlaanderen. Net op tijd om te starten in de Aarova Rallysprint, een rally waar plezier beleven voorop stond.

“Met het vertrouwen uit de Omloop trokken we een week later naar Oudenaarde. De Aarova Rallysprint stond volledig in het teken van het amusement,” weet Jo Muylle.

“Sam Pieters, onze mecanicien nam plaats in het co-zitje en dan zijn de onvergetelijke momenten verzekerd. Ook nu gaf de Citroën C2 geen krimp en zo konden we heel de dag gewoon genieten, zonder echt naar de tijden te kijken. GRT Motorsport leverde zoals steeds weer feilloos werk af in het servicepark.”

“Ik voel me erg goed nu in de Citroën C2. Hij is een stuk stabieler geworden en ik kan een veel zuiverdere rijlijn hanteren. Dit zorgt ervoor dat ik op gevoel kan aanvallen in de snelle waaiers. Iets wat ik het liefst doe.”

“Ik kijk dan ook vol vertrouwen en met enorm veel ‘goesting’ uit naar de EBR waar de immer gemotiveerde Dries Deprez de nota’s zal lezen. Afspraak in de Oostkantons!” besluit Jo Muylle.

RT1
KAMV
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X