De rally’s volgen elkaar in een snel tempo op. Zo ook voor Jo Muylle. De East Belgian Rally is reeds zijn derde rally in de maand september. Het vertrouwen in de Citroën C2 is nooit zo groot geweest. Jo Muylle popelt dan ook om aan de start te staan in Sankt-Vith. Lees hier zijn verslag van de Omloop van Vlaanderen en de Aarova Rally Sprint.


ConXioN Omloop van Vlaanderen

naamloos-1833

Vorig jaar was de Omloop van Vlaanderen te snel afgelopen na een vroege sortie. Dit jaar wou het team vooral de finish halen. Pieter Gouwy was de co van dienst om de Citroën C2 naar de eindstreep te loodsen. En het mag gezegd worden, een taak die hij perfect uitvoerde.

KAMV
VAS

“Wat de Omloop van Vlaanderen betreft was ons doel heel eenvoudig. Na de vroeg exit vorig jaar was ervaring opdoen het belangrijkste,” vertelt Jo Muylle

“Vrijdag beloofde een moeilijke avond te worden aangezien ik nachtblind ben. Tot overmaat van ramp brak de alternator steun. Hierdoor moesten we een proef in complete duisternis afwerken. Dankzij de kalmte van Pieter Gouwy brachten we de proef tot een goed einde. De omstandigheden in acht genomen, verloren we niet teveel tijd. In het servicepark kon GRT Motorsport het euvel verhelpen en zo konden we onze wedstrijd verder zetten.”

“Zaterdag hoopte ik vooral op een probleemloze dag. En zo geschiede. We bouwden heel wat vertrouwen op. De Citroën C2 gaf geen krimp. Pieter navigeerde me feilloos en we konden het tempo gevoelig opdrijven. Het was leuk om sinds lang nog eens zorgeloos te kunnen rijden. Het harde werk voor de wedstijd wierp eindelijk zijn vruchten af,” aldus Jo Muylle


Aarova Rallysprint

naamloos-751

Dat Jo Muylle ambitieus is weten we allemaal. Getuige daarvan, zijn deelnames in het Junior BRC dit jaar. Maar ook plezier beleven aan het rijden is voor hem belangrijk. En dat plezier vond Jo Muylle terug in de Omloop van Vlaanderen. Net op tijd om te starten in de Aarova Rallysprint, een rally waar plezier beleven voorop stond.

“Met het vertrouwen uit de Omloop trokken we een week later naar Oudenaarde. De Aarova Rallysprint stond volledig in het teken van het amusement,” weet Jo Muylle.

“Sam Pieters, onze mecanicien nam plaats in het co-zitje en dan zijn de onvergetelijke momenten verzekerd. Ook nu gaf de Citroën C2 geen krimp en zo konden we heel de dag gewoon genieten, zonder echt naar de tijden te kijken. GRT Motorsport leverde zoals steeds weer feilloos werk af in het servicepark.”

“Ik voel me erg goed nu in de Citroën C2. Hij is een stuk stabieler geworden en ik kan een veel zuiverdere rijlijn hanteren. Dit zorgt ervoor dat ik op gevoel kan aanvallen in de snelle waaiers. Iets wat ik het liefst doe.”

“Ik kijk dan ook vol vertrouwen en met enorm veel ‘goesting’ uit naar de EBR waar de immer gemotiveerde Dries Deprez de nota’s zal lezen. Afspraak in de Oostkantons!” besluit Jo Muylle.

KAMV
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X