Het debuut met de EVO X R4 in de Rally van Staden maakte duidelijk dat de afstellingen verre van ideaal waren. Na enkele verbeteringen in de Short Rally van Kasterlee werden er weer stappen in de goede richting gezet tijdens de Aarova Rallysprint. Met een knappe 4de plaats is Steve Bécaert trouwens ook goed op weg naar een 2de opeenvolgende VAS titel in divisie 3. Een titel waar Steve Bécaert en Nico Beernaert vol voor gaan. Omwille hiervan en omdat er met de R4 niet mag gestart worden in BK wedstijden, rijdt het team dit seizoen enkel nog VAS wedstrijden.

av-rvo-2016-175

“Met een 4de plaats algemeen kunnen we met fierheid terugkijken op de afgelopen Oudenaardse rallysprint. Met 3 Belgische toppers op het podium beseffen we dat deze 4de plaats het hoogst haalbare was,” laat Steve Bécaert weten.

“Ondertussen zijn we ook weer een stap verder geraakt in de zoektocht naar de juiste afstelling van onze R4. Binnen een 3 tal weken staat de Hemicuda rally op ons programma. We gaan resoluut voor een top 3 plaats en tevens rijden we voor 100% in het teken van een 2de opeenvolgende VAS titel in divisie 3.”

VAS
KAMV

“We hebben ondertussen al een mooie voorsprong op onze eerste achtervolger. Zonder pech in Koekelare rijden we dan enkel nog de 6uren van Kortrijk als afsluiter van ons tot dusver al geslaagde seizoen. Met een paar 2de  en enkele 3de plaatsen kunnen we op een mooi seizoen terugblikken met ondertussen al 12 gereden wedstrijden.”

“Het blijft natuurlijk jammer dat we met deze R4 geen BK wedstrijden mogen rijden omwille dat er een sequentiële bak in zit. Tot dusver wil de RACB nog steeds geen toestemming geven hiervoor… De Condroz staat echt wel op mijn verlanglijstje maar dit zullen we minstens nog een jaar moeten uitstellen,” aldus Steve Bécaert.

RallyTime animated
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X