Short Rally van Kasterlee

Vol goede moed trokken we naar de Antwerpse Kempen om de onverhard van Kasterlee eens van dichtbij te mogen voelen. Tijdens de verkenningen hadden we al zoiets van ‘tof parcours’ maar vooral de 2de proef met veel onverhard ging moordend zijn voor de mechaniek.

Na op zaterdag redelijk in het sop gezeten te hebben en meegedaan te hebben aan de BBQ samen met de rallyvrienden, gingen we ons klaarmaken voor de wedstrijd.

Aangezien het de eerste echte rally was voor Kevin Crombez, besloten we om het op de eerste KP een beetje afwachtend aan te pakken en vooral op baan te blijven. Dit lukte redelijk. We waren met 7 in de klasse 1a en we finishten uiteindelijk op de derde plaats. Op 3 seconden van de scratch tijd van Maarten Bruggeman.

RT2
BRC

Met wat meer vertrouwen besloten we om in de 2de KP eens stevig aan te vallen. En het ging hard. Tot op de 2de  toer van de KP, halverwege op het onverhard, het game over was. Het huis van de versnellingsbak was letterlijk afgebroken. Zo is dan de motor gekanteld en rustte die op de carterplaat. Hierdoor is dan nog de cardan gebroken waardoor het helemaal gedaan was met rijden.

Ik vond het vooral heel spijtig voor mijn co piloot Kevin Combrez die gans het weekend zijn energie erin had gestoken. Na de wagen letterlijk van het parcours geduwd te hebben, besloten we om kost wat kost aan de start te staan in de Aarova Rally Sprint in Oudenaarde.

Na afloop, in het servicepark, zagen we dat ook de kabelboom stuk was en niet meer te redden viel. Maar de Aarova Rally Sprint was pas 2 weken later. Dus dat moest lukken om op tijd klaar te geraken. Her en der zocht ik achter een andere kabelboom maar dit bleek echter moeilijker dan gedacht. Na een paar verkeerde kabelbomen geprobeerd te hebben vond ik 3 dagen voor de rally eindelijk bij Philcars de juiste. Waarvoor dank.

De wagen werd terug tiptop gezet. Met het gedacht van keihard te knallen in Oudenaarde. En vooral uit te rijden.

naamloos-465

 


Aarova Rally Sprint

Na terug een geweldige inzet van Kevin Combrez tijdens de verkenningen, waren we klaar om hard te gaan. Met nummer 1 op de deuren konden we niet anders…

Maar helaas, een vloek of niet, 50 meter na de start viel de wagen in een zak. Hij ging niet meer vooruit. We reden eigenlijk niet sneller dan 20 per uur, maar besloten van toch uit te rijden.

Dit ging niet zo gemakkelijk. Na 1 km viel de wagen continu uit. Na paar keer te demarreren, waren we telkens weer weg in 1ste  versnelling, aan een slakkentempo.

Telkens er een collega naderde, maakten we plaats zodat er geen oponthoud was tegenover hen. Uiteindelijk na 23 auto’s die ons gepasseerd zijn, en 24 minuten over de KP gedaan te hebben, kregen we aan de TK service in de mededeling dat het voor ons game over was. We hadden er langer over gedaan dan de maximum 18 minuten die we mochten doen over de KP. Alweer was de rally snel gedaan.

Aangekomen in de service bleek het probleem een simpel brandstofrelais te zijn… Dit probleem was letterlijk op 2 seconden opgelost. Maar het was afgelopen. Alweer een grote teleurstelling en een serieuze domper voor het kampioenschap.

Graag had ik vooral nog eens Kevin Crombez bedankt voor zijn enorme inzet en de derde keer moet het de goede keer zijn.

Tijdens onze volgende rally, de Hemicuda rally, is het aan Elien Verhaeghe om de nota’s te lezen. In de tussenstand van het VAS kampioenschap klasse 1a zijn we naar de 2de plaats gezakt. We maken echter nog steeds kans op de titel aan gaan er alles aan doen om deze binnen te halen.

jv-rvo-2016-102

KAMV
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X