“We zijn vooral gestart in de Aarova Rally Sprint om verder ervaring en ritme op te doen. Om de wagen verder te ontdekken. Onze doelstelling was om zonder onnodige kosten te finishen. Ook voor mijn co piloot, Stijn Sonneville, was het de eerste keer dat hij in het rechterzitje zat. Eerder dit jaar heeft hij zijn debuut gemaakt als piloot in de Rallysprint van Moorslede,” laat Freek Vanbeveren van weten.

av-rvo-2016-031

“We namen met de nodige maar gezonde stress de start. Eens we op de special zaten ging alles zeer goed en zat ik meteen in een tempo waarvan ik best tevreden was. Ik wist dat ik op deze manier safe reed en was tevreden met de tijden. Dus was het niet nodig om grenzen op te zoeken. Ik wist waar het sneller kon maar wou geen risico’s nemen.”

“Voor de laatste ronde was het gelijke stand voor de 19e plaats. Door het wisselvallige weer ben ik gestart op regenbanden op een tot mijn verbazing droog parcours. Hierdoor heb ik misschien 1 of 2 plaatsjes verloren. Uiteindelijk zijn we 21e geworden met 0.7sec verschil op plaats 20. Uiteraard ben ik hiermee zeer tevreden als resultaat voor een vlekkeloze 2e rally.”

VAS
RT2

“Ook wil ik nog mijn co Stijn Sonneville en de sponsors bedanken: electro demolder, deroo constructie, frank de muer, eurokart, yprauto, V Performance en rds electronics.”

“Dit jaar staat er niets meer op het programma, en waarschijnlijk zal dat ook zo blijven. Maar nu de Aarova Rally Sprint positief is uitgevallen, zullen we beginnen kijken om een programma voor volgend jaar samen te stellen. En vooral op zoek gaan naar steun en sponsors die mee in ons avontuur willen stappen,” besluit Freek Vanbeveren.

RallyTime animated
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X