Met de Omloop van Vlaanderen stond voor ons de 4de manche van het Criterium voor de deur. Als Wervikaan kunnen we deze voorlaatste wedstrijd in dit kampioenschap als onze thuisrally beschouwen. Mijn grootste favoriet Lootens bleek niet aan de start te komen waardoor het wel eens een open wedstrijd kon worden voor de podiumplaatsen. Daarnaast zaten we nog met een kater omwille van de verloren titel in 2015, omwille van een crash in jawel de Omloop…

RV-2016093123423010

Zaterdagmorgen vertrokken we dan, toch een stuk nerveuzer dan normaal, voor de eerste ronde van 4 proeven. De eerste 2 verliepen vlekkeloos en met 2 snelste tijden hadden we een kleine voorsprong van 7 seconden op Lommers, Tjoens, en ook Deruyter zat in het spoor. Helaas moest Algoedt al vroeg opgeven waardoor er al een zegekandidaat minder was.

Kp Zilverberg verliep dan minder goed, we gingen rond in een smal baantje, konden niet meteen terug verder en een 15-tal seconden verloren. De laatste proef van deze ronde, Rumbeke, schoven we dan nog eens rechtdoor met opnieuw een kleine 10 seconden verlies… In plaats van een kleine voorsprong reden we de service binnen met 15 seconden achterstand, de overwinning leek opeens ver weg.

VAS
BRC

Na wat overleg met het team besloten we de kat uit de boom te kijken, er kon nog veel gebeuren, toch met verse moed terug de baan op voor de laatste ronde van 5 proeven. Op Passendale bleken we al meteen in een goed ritme te zitten want we namen al meteen 10 seconden terug op onze voorgangers, Lommers en Tjoens. De motivatie was meer dan goed en op Houthulst konden we de lijn doortrekken waardoor we op 2 seconden van de leiding kwamen.

Nu we terug zicht hadden op de overwinning bleven we verder strijden met de sympathieke teams Lommers en Tjoens, op de gladde proef Zilverberg maakten we deze keer geen foutje en namen de leiding van de wedstrijd in handen met een halve seconde! Op dan naar de voorlaatste proef, Rumbeke.

We startten opnieuw met het mes tussen de tanden en aan de finish zagen we onze tijd met 17 seconden verbeterd tov de eerste ronde, we konden onze minieme voorsprong op Lommers verhogen naar 7 seconden! De laatste proef van de wedstrijd, de zoning zou beslissen wie met de zege gaat lopen…

Na een fantastische strijd in Tielt waar Lommers met de zege ging lopen, wilden we deze kans grijpen en daar slaagden we in. Uiteindelijk was de marge na een kleine 100 km tegen de chrono 8 seconden. Door deze strijd met een alweer fantastische Clio ( bedankt Pevatec! ) hebben we onze limieten terug wat kunnen verleggen en opnieuw progressie gemaakt! Dank aan onze sympathieke collega’s voor de leuke strijd en de toffe momenten tussen de proeven door. Chapeau voor mannen van de limburg om het ons hier lastig te komen maken!

Bij deze doen we een fantastische zaak voor het kampioenschap, met nog enkel de EBR te gaan staan we met 18 punten voorsprong op Jimmy d’Hondt aan de leiding en normaal zou de titel ons niet meer mogen ontglippen…

De laatste manche in Sankt Vith willen we er opnieuw bijzijn en daar hopen we deze leuke strijd verder te zetten en misschien wel meestrijden met de snelle plaatselijke teams voor een podiumplaats…

Dan rest mij enkel nog iedereen te bedanken, de organisatie en vele vrijwilligers, onze supporters, sponsors en Team Pevatec voor alweer een belangrijke bijdrage aan dit schitterend resultaat!!

RT1
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X