Afgelopen weekend namen de Nederlander Hans Weijs en copiloot Arne Bruneel deel aan de ConXion Omloop van Vlaanderen met de BMW 130i van Schmid Racing, een wagen die niet voor niets de bijnaam ‘The Beast’ kreeg…

 RV-2016092183158060

Hans Weijs was dankzij zijn spectaculaire rijstijl snel één van de publiekslievelingen in Roeselare. De Nederlander weet als geen ander de krachtige BMW onder controle te houden.

Helaas moest de wedstrijd vroegtijdig gestaakt worden toen er een motorprobleem de kop op stak. “Ik voelde al enkele proeven dat de motor niet meer het volle vermogen leverde”, aldus Hans Weijs. “Bij aankomst in de service bleek inderdaad dat verder rijden een risico was voor de motor, dus hebben we samen met Charly beslist om te stoppen.”

RT2
BRC

Ook co-piloot Arne Bruneel was heel enthousiast over de samenwerking met Hans Weijs. “Machtig! Een onvergetelijke ervaring! Ongelofelijk aan welke snelheid we, vaak driftend, door de waaiers gingen… En bovendien is Hans ook een heel toffe gast om mee samen te werken!”

Op een klein foutje aan de start van kp Passendale na reden Hans en Arne een foutloze wedstrijd. “We hebben inderdaad een fout gemaakt aan de start en geen rondje gereden aan het rondpunt bij de start.” aldus Arne. “Ik had nog een voorstel gedaan aan de organisatie om in de volgende ronde twee of desnoods drie rondjes te driften.” vervolgt Hans. “Dat leek me wel een leuke compensatie, maar er werd niet ingegaan op ons voorstel…”

Meteen na de wedstrijd staken Hans, Arne en tuner Charles Schmid  de koppen samen om te kijken of ze nog een vervolg aan deze samenwerking kunnen breien. “Maar eerst ga ik nog even nagenieten van deze mooie ervaring! Ik wil trouwens ook Charly en alle sponsors bedanken voor de onvoorwaardelijke steun aan dit project.”

KAMV
RallyTime animated
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X