Opmerkelijk in deze 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen is de deelname van Hans Depla. Voor de piloot uit Beveren is het dit jaar immers zijn twintigste deelname. We polsten bij Hans wat 20 jaar Omloop van Vlaanderen bij hem heeft nagelaten.

RV-20160624191204068

Leukste rally

Dit was de editie van het jaar 2000 toen we met onze Nissan Sunny de officiële Peugeots klopten met 11sec voorsprong. Bij Peugeot konden ze niet begrijpen dat het mogelijk was dat een “amateur” team kon winnen ten opzichte van hun wagens.

63ste OVV
RT1

Meest tegenvallende rally

Dit was voor mij de editie van 98 of 99 toen onze krachtbron begaf. We waren goed gestart maar toch was een opgave onvermijdelijk. Ik weet nog dat John “Fairfield” Morgan, die toen met dezelfde auto reed, ons had gezegd “your engine is dead…” Dit was natuurlijk minder plezant voor ons.

Leukste auto.

Voor mij toch wel onze Nissan Sunny. Vooral omdat we die wagen zelf gebouwd hebben en lieten evolueren volgens het budget ons toe liet. We hebben ons heel goed geamuseerd in al die jaren met deze machine.

De Clio R3 vond ik ook heel plezant. En ook onze Peugeot nu is super, de wegligging is heel goed maar ik vind wel dat hij toch iets meer vermogen zou mogen hebben.

Leukste KP

KP Beveren ligt aan mijn deur en is toch wel mooi. Maar door omstandigheden hebben we deze nog nooit echt kunnen rijden. Ik herinner me dat we er lek gereden hebben waardoor we tijd verloren of dat hem geannuleerd werd door verschillende sorties van collega piloten.

Verwachtingen

Ik zou heel graag top drie halen in onze klasse maar besef ook dat dit moeilijk wordt. De klasse is sterk bezet en zeker met de jongere generatie die bijna 20 jaar jonger is dan ik. Maar goed ik zal me zeker niet zomaar geven, pas aan de finish zaterdagavond telt het. Hopelijk blijven we gespaard van pech zodat we zaterdagavond tevreden over het podium kunnen rijden.

Anekdote over 20 jaar.

Dat was mijn eerste deelname, ik kreeg startnummer 147 toegekend. Natuurlijk waren we teleurgesteld (maar logisch bij een eerste deelname) door het hoge nummer, want tenslotte was het onze thuisrally. We hebben geprobeerd om een betere startpositie te bekomen wat natuurlijk niet lukte.  Vrienden hebben toen Filip Masschelein aangevallen omdat we niet van nummer konden veranderen. Achteraf zijn Filip en ik dikke vrienden geworden.

VAS
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X