Opmerkelijk in deze 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen is de deelname van Hans Depla. Voor de piloot uit Beveren is het dit jaar immers zijn twintigste deelname. We polsten bij Hans wat 20 jaar Omloop van Vlaanderen bij hem heeft nagelaten.

RV-20160624191204068

Leukste rally

Dit was de editie van het jaar 2000 toen we met onze Nissan Sunny de officiële Peugeots klopten met 11sec voorsprong. Bij Peugeot konden ze niet begrijpen dat het mogelijk was dat een “amateur” team kon winnen ten opzichte van hun wagens.

RT2
RallyTime animated

Meest tegenvallende rally

Dit was voor mij de editie van 98 of 99 toen onze krachtbron begaf. We waren goed gestart maar toch was een opgave onvermijdelijk. Ik weet nog dat John “Fairfield” Morgan, die toen met dezelfde auto reed, ons had gezegd “your engine is dead…” Dit was natuurlijk minder plezant voor ons.

Leukste auto.

Voor mij toch wel onze Nissan Sunny. Vooral omdat we die wagen zelf gebouwd hebben en lieten evolueren volgens het budget ons toe liet. We hebben ons heel goed geamuseerd in al die jaren met deze machine.

De Clio R3 vond ik ook heel plezant. En ook onze Peugeot nu is super, de wegligging is heel goed maar ik vind wel dat hij toch iets meer vermogen zou mogen hebben.

Leukste KP

KP Beveren ligt aan mijn deur en is toch wel mooi. Maar door omstandigheden hebben we deze nog nooit echt kunnen rijden. Ik herinner me dat we er lek gereden hebben waardoor we tijd verloren of dat hem geannuleerd werd door verschillende sorties van collega piloten.

Verwachtingen

Ik zou heel graag top drie halen in onze klasse maar besef ook dat dit moeilijk wordt. De klasse is sterk bezet en zeker met de jongere generatie die bijna 20 jaar jonger is dan ik. Maar goed ik zal me zeker niet zomaar geven, pas aan de finish zaterdagavond telt het. Hopelijk blijven we gespaard van pech zodat we zaterdagavond tevreden over het podium kunnen rijden.

Anekdote over 20 jaar.

Dat was mijn eerste deelname, ik kreeg startnummer 147 toegekend. Natuurlijk waren we teleurgesteld (maar logisch bij een eerste deelname) door het hoge nummer, want tenslotte was het onze thuisrally. We hebben geprobeerd om een betere startpositie te bekomen wat natuurlijk niet lukte.  Vrienden hebben toen Filip Masschelein aangevallen omdat we niet van nummer konden veranderen. Achteraf zijn Filip en ik dikke vrienden geworden.

RT1
KAMV
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X