De aankoop van de ex-Claude Bal EVO X R4 heeft ook een impact op het resterende programma van Steve Bécaert en Nico Beernaert. Door de sequentiële bak kan het team niet meer aantreden in de rest van het Belgisch kampioenschap. Hierdoor zullen Steve en Nico zich vooral concentreren op het VAS kampioenschap. Na het seizoen zal er uitgekeken worden naar een andere versnellingsbak, zodat deelname aan rally’s als de TAC Rally en de Rally van Ieper in 2017 weer tot mogelijkheden behoort.

RvS-2016-Steve-1

De eerste regionale VAS wedstrijd, de Rally van Staden, werd ondertussen verreden. Alhoewel dit vooral een kennismakingswedstrijd moest worden, hoopte Steve Bécaert toch op een top 5 plaats in zijn eerste wedstrijd met de EVO X R4.

“Een top 5 plaats. Met deze ambitie kwamen we aan de start van de Rally van Staden,” laat Steve Bécaert optekenen. “Lang zag het er ook naar uit dat we onze ambitie konden waarmaken. Halfweg wedstrijd stonden we op plaats 5 met een bonus van ongeveer 10 seconden op Pieter-Jan Maeyaert. Op het einde van de 6de KP, in een ongevaarlijke bocht, brak de auto langs achter uit. Hierdoor bleven we met het linker voorwiel achter een kleine duiker hangen. Gelukkig zonder al te veel schade, maar het betekende wel einde wedstrijd voor ons.”

RT2
BRC

De ‘halve’ wedstrijd die het team heeft afgewerkt, bracht wel aan het licht dat er nog werk te verrichten is. Een R4 is nu eenmaal geen groep N, kon Steve Bécaert ervaren.

“Het is nog een beetje zoeken naar de juiste afstelling. Het chassis van de R4 is anders dan van de groep N. Tijdens de Rally van Staden hadden we geen goed gevoel in de wagen qua wegligging. Hier moeten we in de komende wedstrijden aan werken. Daarom hebben we last minute besloten om naar Shortrally van Kasterlee te trekken.”

De Shortrally van Kasterlee stond niet op het programma. Bedoeling was om met de EVO X R4 de Rally van Staden, de Hemicuda in Koekelare en de Rally van Zuid Limburg te rijden. In de Rallysprint van Oudenaarde wil het team, met de hulp van enkele sponsors, opnieuw aantreden met een R5. De Shortrally van Kasterlee werd niet enkel toegevoegd om nog wat afstellingen te doen. Steve Bécaert en Nico Beernaert willen er ook punten pakken voor het VAS kampioenschap.

“In de eerste 11 edities van de Shortrally van Kasterlee, heeft nog nooit een Belg gewonnen. Er komen elk jaar verscheidene snelle Nederlandse Evo piloten aan de start. Maar deze pakken geen punten voor het VAS kampioenschap. Zo dicht mogelijk in de buurt van deze mannen eindigen, en zodoende VAS punten pakken, is dus de boodschap,” besluit Steve Bécaert.

RT2
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X