Maandag, 15 augustus 2016, is het dan zover. Na jaren de rallysport van dichtbij gevolgd te hebben, is het aan Glenn Snaet om het stuur in handen te nemen. Met nummer 72 op de deuren van de Peugeot 106 zal hij zijn eerste wedstrijdkilometers rijden in de Rally van Staden. Ook voor de man in het rechterzitje, Olivier Vanneste, wordt het de eerste rally. Nog enkele dagen en het is zover.

Ypres_2016_RV_004De rallykoorts begin ik inderdaad te voelen. Ik volg al jaren de rally op de voet en heb die microbe dan ook met de paplepel meegekregen door mijn familie. Al lang droom ik ervan om zelf achter het stuur te kruipen van een rallywagen, maar budget en moeders goedkeuring ontbraken me. Ik sta dus als geen ander te popelen om te starten.

De wegen rond Staden hebben geen geheim voor Glenn Snaet. Iets dat mooi meegenomen is wanneer je je rallydebuut maakt.

De Rally van Staden is inderdaad een thuisrally waar ik de wegen dan ook goed ken. Ik denk dat dit voor de eerste maal geen slechte combinatie is, daar we nog alles moeten leren qua nota systeem. Ik heb dan ook een goede leerschool aan mijn vader Rik Snaet, de co van Chris Van Woensel. Op vraag van Chris starten we meteen met hun, toch wel gedetailleerd, nota systeem. Een hele boterham ook voor mijn co-piloot en goede vriend Olivier Vanneste, die dan ook voor de eerste maal deelneemt aan een rally.

RT1
KAMV

In je eerste rally de finish halen is al een mooi resultaat. Ook Glenn beseft dit.

Ik zie deze eerste rally dus vooral om ervaring op te doen en hopelijk de finish te halen. Natuurlijk zullen we nieuwsgierig zijn naar onze tijden maar mijn verwachtingen liggen niet hoog. Leuk dat een tiental auto’s in onze klasse rijden zodat we toch wel wat kunnen vergelijken. Op dit moment zijn er nog geen plannen naar de toekomst toe, eerst zien hoe alles verloopt.

RallyTime animated
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X