Wanneer je de voorlopige deelnemerslijst raadpleegt, is er nog geen spoor van Pieter-Jan Maeyaert. Team Floral bevestigde ons echter dat hij aan de start verschijnt met een Ford Fiesta R5. PJ Maeyaert debuteerde in 2014 met een Ford Escort RS 1800 MKII tijdens de Omloop van Vlaanderen. In zijn eerste volledige jaar, behaalde PJ Maeyaert al dadelijk de Belgische  kampioenschapstitel bij de historics. Maar het is niet enkel door zijn titel dat hij naambekendheid verwierf. Zijn spectaculaire passages worden door iedereen gesmaakt.

FiestaR5-1

In het begin van dit jaar had het team het geluk niet aan zijn zijde. Mechanische pech zorgde voor de ene opgave na de andere. Laat ons hopen voor PJ Maeyaert dat Mr Murphy er niet bij is in Staden. Pieter-Jan debuteert er bij de moderne wagens met een Ford Fiesta R5 uit de stallen van Team Floral.

Na Vincent Verschueren (Fabia R5) en Davy Vanneste (Fiesta R5) heeft de Rally van Staden er dus een derde R5 wagen bij. En het had er nog mooier kunnen uitzien. Het heeft er immers lang naar uitgezien dat ook de winnaar van vorig jaar, Hermen Kobus, zou deelnemen. Ook Bob de Jong had plannen om af te zakken naar Staden en er de eerste wedstrijdkilometers af te leggen met zijn herstelde DS3 R5. Het team zou de Rally van Staden rijden ter voorbereiding op de rest van het seizoen. Bob liet ons echter weten dat ze, door tijdsgebrek, deze wedstrijd moesten schrappen.

Stannic
63ste OVV

Stannic_animatie
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X