Wanneer je de voorlopige deelnemerslijst raadpleegt, is er nog geen spoor van Pieter-Jan Maeyaert. Team Floral bevestigde ons echter dat hij aan de start verschijnt met een Ford Fiesta R5. PJ Maeyaert debuteerde in 2014 met een Ford Escort RS 1800 MKII tijdens de Omloop van Vlaanderen. In zijn eerste volledige jaar, behaalde PJ Maeyaert al dadelijk de Belgische  kampioenschapstitel bij de historics. Maar het is niet enkel door zijn titel dat hij naambekendheid verwierf. Zijn spectaculaire passages worden door iedereen gesmaakt.

FiestaR5-1

In het begin van dit jaar had het team het geluk niet aan zijn zijde. Mechanische pech zorgde voor de ene opgave na de andere. Laat ons hopen voor PJ Maeyaert dat Mr Murphy er niet bij is in Staden. Pieter-Jan debuteert er bij de moderne wagens met een Ford Fiesta R5 uit de stallen van Team Floral.

Na Vincent Verschueren (Fabia R5) en Davy Vanneste (Fiesta R5) heeft de Rally van Staden er dus een derde R5 wagen bij. En het had er nog mooier kunnen uitzien. Het heeft er immers lang naar uitgezien dat ook de winnaar van vorig jaar, Hermen Kobus, zou deelnemen. Ook Bob de Jong had plannen om af te zakken naar Staden en er de eerste wedstrijdkilometers af te leggen met zijn herstelde DS3 R5. Het team zou de Rally van Staden rijden ter voorbereiding op de rest van het seizoen. Bob liet ons echter weten dat ze, door tijdsgebrek, deze wedstrijd moesten schrappen.

VAS
BRC

VAS
RallyTime animated
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X