Wanneer je de voorlopige deelnemerslijst raadpleegt, is er nog geen spoor van Pieter-Jan Maeyaert. Team Floral bevestigde ons echter dat hij aan de start verschijnt met een Ford Fiesta R5. PJ Maeyaert debuteerde in 2014 met een Ford Escort RS 1800 MKII tijdens de Omloop van Vlaanderen. In zijn eerste volledige jaar, behaalde PJ Maeyaert al dadelijk de Belgische  kampioenschapstitel bij de historics. Maar het is niet enkel door zijn titel dat hij naambekendheid verwierf. Zijn spectaculaire passages worden door iedereen gesmaakt.

FiestaR5-1

In het begin van dit jaar had het team het geluk niet aan zijn zijde. Mechanische pech zorgde voor de ene opgave na de andere. Laat ons hopen voor PJ Maeyaert dat Mr Murphy er niet bij is in Staden. Pieter-Jan debuteert er bij de moderne wagens met een Ford Fiesta R5 uit de stallen van Team Floral.

Na Vincent Verschueren (Fabia R5) en Davy Vanneste (Fiesta R5) heeft de Rally van Staden er dus een derde R5 wagen bij. En het had er nog mooier kunnen uitzien. Het heeft er immers lang naar uitgezien dat ook de winnaar van vorig jaar, Hermen Kobus, zou deelnemen. Ook Bob de Jong had plannen om af te zakken naar Staden en er de eerste wedstrijdkilometers af te leggen met zijn herstelde DS3 R5. Het team zou de Rally van Staden rijden ter voorbereiding op de rest van het seizoen. Bob liet ons echter weten dat ze, door tijdsgebrek, deze wedstrijd moesten schrappen.

RT2
VAS

VAS
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X