Wanneer je de voorlopige deelnemerslijst raadpleegt, is er nog geen spoor van Pieter-Jan Maeyaert. Team Floral bevestigde ons echter dat hij aan de start verschijnt met een Ford Fiesta R5. PJ Maeyaert debuteerde in 2014 met een Ford Escort RS 1800 MKII tijdens de Omloop van Vlaanderen. In zijn eerste volledige jaar, behaalde PJ Maeyaert al dadelijk de Belgische  kampioenschapstitel bij de historics. Maar het is niet enkel door zijn titel dat hij naambekendheid verwierf. Zijn spectaculaire passages worden door iedereen gesmaakt.

FiestaR5-1

In het begin van dit jaar had het team het geluk niet aan zijn zijde. Mechanische pech zorgde voor de ene opgave na de andere. Laat ons hopen voor PJ Maeyaert dat Mr Murphy er niet bij is in Staden. Pieter-Jan debuteert er bij de moderne wagens met een Ford Fiesta R5 uit de stallen van Team Floral.

RT1
RT2

Na Vincent Verschueren (Fabia R5) en Davy Vanneste (Fiesta R5) heeft de Rally van Staden er dus een derde R5 wagen bij. En het had er nog mooier kunnen uitzien. Het heeft er immers lang naar uitgezien dat ook de winnaar van vorig jaar, Hermen Kobus, zou deelnemen. Ook Bob de Jong had plannen om af te zakken naar Staden en er de eerste wedstrijdkilometers af te leggen met zijn herstelde DS3 R5. Het team zou de Rally van Staden rijden ter voorbereiding op de rest van het seizoen. Bob liet ons echter weten dat ze, door tijdsgebrek, deze wedstrijd moesten schrappen.

RallyTime animated
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X