Twee weken na de Rally van Staden slaat het VAS kampioenschap zijn tenten op in De Hese – Kasterlee. Op zondag 28 augustus organiseert R.T. Titanic de 12de Short Rally van Kasterlee met als nevenwedstrijd de 9de Regularity van Kasterlee.

In totaal wordt er 68,6 kilometer klassementsproef verreden, verdeeld over KP De Hese en KP Goor. Beide KP’s worden dit jaar gewijzigd. KP De Hese wordt iets ingekort en KP Goor wordt vernieuwd.

Ook nieuw dit jaar is de invoering van een spektakelbeker. Deze zal uitgereikt worden door de jury van de spektakelpunten, kunnen we lezen in het wedstrijdreglement.

Inschrijven kan tot en met maandag 22 augustus 2016. Op woensdag 24 augustus worden de startnummers toegekend en gepubliceerd op de website www.rallykasterlee.be. Op deze vernieuwde website kan je alle info vinden over de Short Rally en de Regularity.

Kasterlee2015-2

KAMV
VAS

Ook de voorlopige deelnemerslijsten staan online. Traditioneel komen er in Kasterlee veel Nederlanders aan de start. En dat zal dit jaar niet anders zijn. Mr Kasterlee ‘Piet Van Hoof’ (8 overwinningen op 11 deelnames) staat voorlopig nog niet op de lijst, die momenteel 42 deelnemers telt. Wanneer Piet een 9de overwinning in de wacht wil slepen, zal hij hard mogen trappen. Jeroen Swaanen komt immers naar Kasterlee afgezakt met zijn Ford Fiesta R5 Evo.

Enkele andere noorderburen op de lijst zijn Antoine Biesheuvel (Nissan 350Z), L.M. Parren (Nissan 350Z), Jef van Hooft (Lancia Delta HF Integrale), Martin van Iersel (Lancer EVO X) en Mats van den Brand (BMW M3). Genavigeerd door Eddy Smeets zal het team ongetwijfeld gaan voor een mooi eindklassement en wie weet nemen ze ook de kersverse spektakelbeker mee huiswaarts.

Bij de Belgen op de lijst vinden we reeds de VAS rijders die een klassement te verdedigen hebben waaronder Thorben Vandeputte (Klasse 2C en Div 1-2), Dick Lambrecht (Historic) en Jeffrey Decock (Klasse 1A). Stefan Van Craenenbroeck zorgt voor de derde Nissan 350Z en Johan Dekens brengt zijn Porsche 996 GT3 aan de start.

De lijst bij de regularity’s telt momenteel 23 deelnemers. Voorlopig brengt Guido Devreker de oudste wagen aan de start, een Volvo PV444 uit 1949. Daarnaast vinden we nog enkele andere mooi bolides op de lijst waaronder bijvoorbeeld de Triumph Tr7, Toyota MR, Lotus Elan S4 en de MG B. En ongetwijfeld zullen sommige deelnemers, net als vorig jaar, het spektakel verzorgen.

Meer info later…

Kasterlee2015-1

RallyTime animated
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X